(VIDEO) Cu un legendar Nissan Patrol Y61 prin deşertul Taklamakan

19 Septembrie 2020, 17:32
Redacţia PiataAuto.md
Cu toată perioada asta de restricţii în călătorie, nu vi s-a făcut dor de un video cu o expediţie în condiţii grele, cu o maşină old-school? Ei bine, s-ar putea ca video-ul de mai jos să fie tocmai acea gură de aer de care aveţi nevoie.
Cu ceva timp mai mult în urmă, cu mult înainte de pandemie, cei de la Fifth Gear au produs pentru Discovery o expediţie prin renumitul deşert Taklamakan din China. Dacă n-aţi mai auzit de el de la orele de geografie eu încoace, vă împrospătăm noi memoria: Taklamakan este al doilea cel mai mare deşert nisipos din lume, după Rub-al-Khali, iar drumul care trece prin el e considerat a fi cel mai fierbinte traseu pentru automobile din toată lumea. Şi traseul nu e un drum amenajat, ci mai degrabă o rută aproximativă în continuă deviere. Şi asta pentru că deşertul Taklamakan e renumit pentru vânturi uriaşe şi dune mişcătoare de nisip, care pot atinge până la 100 m înălţime! Şi toate astea cu temperaturi de până la 62 °C ziua şi -12 °C noaptea.
Pentru asemenea condiţii, era nevoie de un offroad adevărat, legendar, durabil, capabil să înfrunte toate aceste intemperii şi să înainteze prin ele. Aşa că echipa automobilistică acelor de la Fifth Gear au ales un Nissan Patrol Y61, legendara generaţie pe care pasionaţii de offroad o apreciază poate cel mai mult, ea fiind totodată generaţia care încă se mai produce astăzi în unele ţări ale lumii. Sub capota exemplarului lor e un motor de 4.2 litri cu 6 cilindri în linie.
Ei bine, şi pentru ca toată povestea să aibă o doză de intrigă şi mai mare, în maşină au fost puşi doi protagonişti interesanţi — unul fiind actorul Tom Henry Cavill, are joacă rolul lui Superman, şi altul un campion în curse de motociclism, Neil Hodgson. În rezultat, a ieşit un film de aventură bun, autentic, făcut ca-n vremurile bune, care merită savurat.
0
2,553
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!