Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum porneşte un VW Passat B3 1.6 diesel după 17 ani în care a stat nemişcat în aer liber în Estonia

2 Septembrie 2020 - 19:22
Redacţia PiataAuto.md
Să laşi o maşină să zacă pur şi simplu afară 17 ani e cu totul altceva decât dacă ai plasa-o într-un garaj închis şi uscat. Stând afară, ploile, căldura, gerul, toate alternările de anotimpuri şi toate depunerile care se vor aduna pe maşină vor ucide încet şi ireversibil automobilul, iar cu cât mai mulţi ani trec, cu atât mai puţine şanse sunt ca acesta să poată fi reanimat vreodată.
Şi totuşi, un estonian a găsit un Volkswagen Passat B3, cu motor turbodiesel de 1.6 litri sub capotă, care a stat nemişcat, sub cerul liber, vreme de 17 ani! Pe acea vreme, Passat B3 avea doar două variante de motoare diesel sub capotă — acest propulsor de 1.6 litri şi 80 CP, sau două variante ale motorului de 1.9 litri, una fără turbină şi alta cu turboaspirare.
Ei bine, chiar dacă VW Passat B3 a fost un model reuşit, care s-a slăvit prin fiabilitate exemplară, simpleţe şi practicism, cei 17 ani sub cerul liber au fost nemiloşi cu el. Maşina a ajuns într-o stare deplorabilă, demnă de a fi dusă la fier vechi mai degrabă. Totuşi, estonianul a încercat s-o reanimeze.
Totul era oribil de murdar — la exterior, la interior şi sub capotă. Componentele motorului păreau a fi înţepenit în rugină. La început, maşina a fost trasă din „mormânul” ei cu un tractor, dar roţile spate erau blocate, cel mai probabil din cauza frânei de mână înţepenite şi ruginite. Estonianul, având o experienţă în reanimarea unor asemenea relicve, a făcut toate procedurile corecte înainte de a încerca să pornească motorul. Însă acesta părea că nu mai poate învia. Prea ruginit şi uscat era totul. Dar într-un final, acest VW Passat B3 1.6 TD a înviat din morţi şi inima sa a început din nou să bată!

Vedeţi toată operaţiunea de resuscitare în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter