(VIDEO) Cum se transformă radical aspectul unui Mercedes-Benz 190E din 1988 prin câteva operaţiuni simple de detailing

7 Septembrie 2020, 15:49
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori când vedem automobile de demult, bine păstrate, în care se menţionează că vopseaua e încă cea originală din uzină, aspectul maşinii pare prea lucios şi nou pentru ca cele pretinse de vânzător să fie adevărat. Chiar să nu fi lăsat cei vreo 30-40 de ani urme vizibile de expirare odată cu timpul pe vopseaua maşinii?
Adevărul e că timpul lasă urme, inevitabil. Doar că, dacă vopseaua originală a maşinii e bine aplicată pe maşină, dar metalul maşinii a fost tratat corespunzător înainte de vopsire, dacă grosimea vopselei şi a lacului a fost din aia generoasă, atunci timpul lasă urmă de obicei peste vopsea, nu în vopsea. Maxim, se poate întâmpla ca lacul exterior să-şi piardă din integritate şi grosime, dar vopseaua să fie încă acolo în forma iniţială. Şi cel mai des se întâmplă ca peste straturile originale de lac şi vopsea să se depună sedimente semi-transparente, încet şi sigur, într-atât de încet, încât îţi pare că vopseaua pur şi simplu şi-a pierdut din intensitate odată cu trecerea anilor.
Dar există proceduri de decopertare a acestor depuneri aproape invizibile. Ele presupun soluţii corecte, specializate, dar presupun şi munca unor specialişti cu polizorul specializat, pentru o lustruire ca la carte — nici prea adâncă, nici prea superficială. Şi, dacă nu vreţi să reveniţi mult mai repede la o stare mai proastă decât cea iniţială, e la fel de important şi cu ce soluţii va fi tratată maşina după lustruire.

Dar e cert că prin asemenea operaţiuni relative simple, însumate sub noţiunea de detailing, poţi să-i redai o a doua tinereţe maşinii tale. S-ar putea să rămâi cu gura căscată de aspectul fascinant pe care-l va avea automobilul după asta, şi să începi imediat să-l preţuieşti nu doar ca o maşină veche ce încă-ţi mai poate sluji, dar să începi să te gândeşti dacă nu cumva ai în posesie un exemplar ce-ar merita păstrat şi colecţionat!
Mai jos puteţi vedea un video în care un Mercedes-Benz 190E din 1988 — strămoşul lui C-Class — a venit într-un atelier specializat din Marea Britanie pentru asemenea operaţiuni. La început părea de un roşu spălăcit, răsuflat de vreme. La final, însă, ai fi zis că ai de-a face cu o piesă de muzeu, într-atât de mare a fost diferenţa! Vedeţi toată transformarea în filmuleţul de mai jos!
0
3,021
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!