(VIDEO) Modele Lada în acţiune în raliurile din Finlanda

18 Septembrie 2020, 14:44
Ilie Toma
Raliurile sunt acasă la ele în Finlanda, or, finlandezii domină de decenii bune clasamentele celor mai buni piloţi de raliu din lume. Relieful finlandez, spiritul dur de viking, dar şi şcoala auto elementară, care durează doi ani şi care-i învaţă pe toţi tehnici de piloţi avansaţi, au pus bazele unui culturi în care condusul avansat e stăpânit aproape de toţi.
Aşa că în interiorul ţării se întâmplă mult mai multe curse de raliu, locale, regionale, naţionale. E un soi de sport naţional, dacă vreţi, în care, dacă ai buget mai mare, poţi concura cu câte un Subaru WRX STI, iar dacă ai un buget mai mic, atunci eşti binevenit cu ceva mult mai accesibil, spre exemplu cu o Lada. Fireşte, nu vei avea şanse mari să ajungi înaintea bolizilor de top, dar nu toţi participă pentru victoria generală, ci pentru o bună doză de plăcere şi poate perfecţionare până ajung să intre în liga mare.

Aşa că să vezi modele Lada care aleargă frumos în mâinile unor piloţi iscusiţi la raliurile din Finlanda nu e o raritate. Pentru noi, cei din Moldova, însă, o Lada care să treacă virajele într-un derapaj controlat cu precizie maximă e o raritate mult mai fascinantă. Tocmai de asta, venim cu acest video, publicat recent de asemenea entuziaşti finlandezi de raliuri cu Lada. E frumos, e admirabil şi, ca-n orice raliu, video-ul nu e lipsit de momente de cumpănă şi chiar ratări dureroase.
0
2,606
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!