(VIDEO) Poliţia verifică starea tehnică şi tuning-ul neautorizat pe drumurile din Moldova! 150 şoferi sancţionaţi

28 Septembrie 2020, 17:24
Denis Godorozea
Inspectorii de patrulare s-au apucat să verifice starea tehnică a maşinilor din traficul din ţara noastră. Forţele de ordine au misiunea de a documenta şoferii ce circulă cu defecte tehnice, dar şi să-i sancţioneze pe cei ce-şi modifică neautorizat maşinile. Doar pe parcursul weekend-ului la Chişinău au fost sancţionate 147 persoane pentru încălcări similare.
Potrivit comunicatului IGP, în doar două zile inspectorii au stopat şi documentat 32 şoferi pentru exploatarea mijloacelor de transport cu defecte tehnice la nivelul sistemului de frânare. Totodată, inspectorii au stabilit că mai mulţi şoferi au dispus să-şi modifice automobilul, precum schimbarea tobelor de eşapament, fiind aplicate în unele cazuri modificări chiar şi la nivelul sistemului de propulsie. Toate acestea — fără autorizaţie de rigoare. Din totalul şoferilor, 21 persoane nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi circulau cu automobile înmatriculate în alte ţări.
Şoferii la automobilele cărora au fost depistate abateri s-au ales cu procese verbale, iar în mai multe cazuri inspectorii au dispus ridicarea plăcuţelor de înmatriculare. Acestea vor putea fi recuperate doar după ce posesorii vor înlătura neajunsurile documentate de inspectori. Pentru încălcări de acest gen legislaţia din ţara noastră prevede pedepse în formă de amendă de până la 600 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.
IGP menţionează că va continua aceste verificări pe întreg teritoriul ţării, însă nu specifică cum sau în baza cărui act normativ sau standard inspectorii constată abaterile depistate, de exemplu la nivelul sistemului de evacuare, dar nici cum este verificată starea tehnică a maşinilor în teren.
0
6,127
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!