Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Record mondial demn de Porsche: cel mai rapid slalom

4 Septembrie 2020 - 18:43
Denis Godorozea
Porsche 718 Spyder a ajuns în Cartea Recordurilor pentru cel mai rapid slalom. Timpul de referinţă a fost stabilit pe o versiune de serie a sportivei din Stuttgart în SUA, iar la volanul maşinii se afla tânăra Chloe Chambers, pilot de go-kart de doar 16 ani!
Măestria tinerei şi ingineria germană a permis tandemului să parcurgă cursa cu 51 conuri amplasate în intervale de 15.2 metri în doar 47.45 secunde, acesta fiind un record absolut, înregistrat oficial de cei de la Guiness. În exerciţiu a participat un sportcar 718 Spyder de serie, cu anvelope Michelin Sport Cup 2.
Mai curios este că tânăra are o carieră în sporturile cu motor de 7 ani, la vârsta de 9 ani începând o carieră în competiţiile de go-kart, însă fata a depus un deosebit efort pentru a-şi pune în aplicare abilităţile cu o maşină sportivă de dimensiuni simţitor mai mari, evident, comparativ cu un kart.
Amintim că Porsche 718 Spyder este propulsat de benzinarul aspirat natural de 4.0 litri, cu 6 cilindri, capabil să dezvolte 414 CP. Motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Recordul anterior în slalom a aparţinut lui Chevrolet Camaro RS, care a reuşit să execute exerciţiul în 48.11 secunde în 2018.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter