Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Toyota Yaris este primul model testat conform noilor standarde Euro NCAP. Câte stele a primit compacta?

21 Septembrie 2020 - 14:16
Denis Godorozea
Toyota Yaris a devenit primul model din industrie care să fie testat conform noilor standarde de siguranţă implementate de organizaţia Euro NCAP. Mai nou, standardele prevăd un nou tip de impact frontal, cu o barieră deformabilă care să simuleze impactul frontal dintre două maşini — Mobile Progressive Deformable Barrier.
Conform noului test, maşina se mişcă cu 50 km/h când se izbeşte de o barieră deformabilă, care să imită prezenţa unui alt automobil, care se deplasează cu o viteză similară. Deci testul pare a fi unul destul de dur, în special pentru o maşină de dimensiunile lui Yaris. Un alt test nou introdus de cei de la Euro NCAP se numeşte Far-Side Impact, iar acum specialiştii analizează consecinţele unei coliziuni laterale nu doar din punctul de vedere al pasagerilor aflaţi în zona impactului, dar şi pentru cei aşezaţi în partea opusă a habitaclului.
Ei bine, hatchback-ul compact japonez a reuşit să facă faţă provocării. Cei de la Euro NCAP au atribuit un calificativ de 86% la capitolul protecţia adulţilor. Micuţii pasageri de la bordul maşinii sunt protejaţi şi ei, la acest capitol Yaris având un calificativ de 81%. La capitolul impact cu pietoni compacta a acumulat 78%. Şi sistemele de siguranţă activă de la bordul noii generaţii Yaris au fost apreciate cu 85%, iar asta chiar dacă şi testarea sistemului de frânare automatizată de urgenţă a devenit mai sever. Astfel cel mai popular model Toyota de pe piaţa Europeană s-a ales cu un scor total de 5 stele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter