Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un ucrainean şi-a cumpărat un Mercedes-Benz E-Class W210 cu 24 mii km la bord cu doar 11,500 euro!

23 Septembrie 2020 - 23:23
Ilie Toma
În ultimul timp, la unele articole de pe PiataAuto.md ce vizează maşini superb conservate, am menţionat de mai multe ori că în Japonia există adevărate comori de maşini europene din anii 1980, 1990 şi 2000, cu parcursul mici, volan pe stânga şi stare impecabilă. Explicaţia e că oamenii înstăriţi din Japonia aveau încă din acei ani obiceiul de a cumpăra pentru colecţie aceste maşini, în mare parte germane, ca un simbol de statut şi bun gust. Şi, din câte se pare, pentru a li se permite să înmatriculeze maşini cu volan pe stânga într-o ţară unde se circulă cu volan pe dreapta, proprietarii trebuiau să se oblige la parcursuri anuale foarte mici, în perioada luminoasă a zilei şi alte reguli specifice. Acum europenii cumpără cu nesaţ aceste bijuterii, importându-le înapoi în Europa.
Aşa a făcut şi un om din ţara vecină, Ucraina, care a tot ochit oportunităţi, în căutarea unui Mercedes-Benz E-Class din generaţia W210. Când l-a văzut, l-a şi cumpărat imediat! Iar o săptămână în urmă bijuteria i-a fost livrată, pe calea mării, în Ucraina. Şi un canal de YouTube din Ucraina a şi apucat să o filmeze acum.
E un E-Class W210 care avea mai puţin de 24 mii km la bord, deşi e fabricat în anul 2000. Sub capotă e amplasat motorul M112 de 2.6 litri, V6, de 177 CP şi 240 Nm. Motorul e cuplat la o cutie de viteze automată cu 5 trepte.
Interiorul maşinii e tapisat cu piele bej şi arată ca şi cum ea ar fi ieşit acum de pe poarta uzinei, cu excepţia unor mici zone decolorate de soare. Dar, când ne gândim că bijuteria asta avea nici 24 mii km parcurşi, e evident că totul e ca într-o capsulă a timpului pe ea, de la habitaclu până la motor şi suspensie.
Dar cel mai impresionant e preţul cu care ucraineanul şi-a cumpărat acest fascinant Mercedes-Benz E-Class W210. Costul maşinii, plus costul livrării, plus taxele de import în Ucraina l-au costat 12,800 dolari SUA, adică circa 11,500 euro! Iar asta înseamnă că preţul maşinii propriu-zise în Japonia a fost de sub 10,000 euro!
E absolut incredibil! Valul de emoţie pe care-l poate provoca un asemenea Mercedes-Benz conservat, îl veţi simţi şi-n entuziasmul pe care-l emană prezentatorul în video-ul de mai jos.

Dar noi mai avem o mare întrebare pentru voi: dacă ar fi să daţi azi 11,500 euro pe o maşină, aţi alege să-i daţi pe o maşină nouă, gen Dacia Logan de top, Dacia Duster mediu echipată, un Suzuki Vitara poate, o Toyota Yaris incipientă sau orice altceva nou de 11,500 euro — sau aţi alege să cumpăraţi un Mercedes-Benz de 20 de ani vechime, dar conservat în asemenea stare?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter