Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Mercedes-Benz 300E 4MATIC a fost maşină de poliţie în Zurich, e în stare impecabilă şi se vinde la preţ superb

9 Octombrie 2020 - 21:39
Ilie Toma
Da, ceea ce vedeţi în imagini e renumitul Mercedes-Benz E-Class din generaţia W124, dar maşina asta e cu totul specială — şi motorizarea, şi starea ei, şi istoria unică, dar şi preţul cu care e scoasă acum la licitaţie! Într-o asemenea stare şi cu asemenea istorie — e exemplarul perfect cu care să te faci colecţionar de maşină retro!
E un E300 4MATIC, produs în anul 1990, iar asta înseamnă că are sub capotă un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, aspirat natural, cu 12 valve, care livra 180 CP şi 255 Nm. Motorul e cuplat la o cutie automată cu 4 trepte, iar cuplul e trimis tuturor celor 4 roţi printr-un sistem de tracţiune integrală part time.
Un asemenea Mercedes se putea lăuda în 1990 cu un dinamism foarte decent. Timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h era de 9.1 secunde, iar viteza maximă ajungea la 217 km/h.
Poate tocmai pentru aceşti parametri l-a şi ales primul client al acestui exemplar. Nu, n-a fost o persoană privată, ci chiar poliţia din Zurich! Anume în echiparea poliţiei a venit el la 5 septembrie 1990, dar n-a fost marcat în culorile specifice alb-roz ale poliţiei acestui oraş elveţian. Era de culoare maro, aşa cum îl vedeţi şi astăzi, şi asta deoarece a fost comandat ca maşină de patrulare mascată, civilă.
Şi pentru că structurile de stat elveţiene adoră Mercedes-urile şi nu se despart prea repede de ele, acest Mercedes 300E 4MATIC a fost în slujba poliţiei din Zurich tocmai până în 2006 — adică vreme de 16 ani. În tot acest interval i s-a făcut service-ul cu stricteţe la fiecare 10,000 km, doar la centre oficiale. Şi se pare că şi poliţiştii care patrulau cu acest Mercedes l-au adorat, pentru că maşina a fost păstrată într-o condiţie impecabilă!
În 2006, pe când avea 134,000 km pe bord, Mercedesul a fost scos la vânzare şi l-a cumpărat proprietarului unui dealer Mercedes-Benz din Zurich. Probabil pentru că îi ştia istoria impecabilă şi starea sa. Iar asta i-a asigurat acestui Mercedes-Benz, de atunci şi până astăzi, o întreţinere tehnică şi estetică la fel de desăvârşită! Omul a cumpărat-o încă în 2006 ca model de colecţie deja şi de atunci a condus-o doar ocazional, întrucât azi acest W124 are pe odometru doar 154,000 km. Deci, în 14 ani i-a mai adunat doar 20,000 km.
Şi azi maşina asta e o adevărată bijuterie la starea sa tehnică. Absolut totul funcţionează impecabil, de la trapa acţionată electrică, la sistemul de aer condiţionat sau componentele mecanice esenţiale. Ba mai mult, acelaşi proprietar de dealer Mercedes-Benz din Zurich care a decis s-o vândă astăzi oferă încă un set adiţional de anvelope.
Iar la aspectul estetic, maşina asta e magnifică atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru. Are un interior tapisat cu velur de culoare maro, iar inserţiile de lemn sunt într-o condiţie superbă.
Cu toată istoria asta specială a primilor proprietari — a poliţiei din Zurich şi a proprietarului de dealer Mercedes — şi cu starea în care se află azi maşina, cu istoria ei transparentă, acest Mercedes-Benz pare a fi exact exemplarul perfect pentru o maşină de colecţie, valoarea căreia doar să-i crească în timp. Şi ştiţi, având 30 de ani, maşina asta deja poate fi importată eventual şi în Moldova, ca automobil clasic!
Ei bine, şi într-o săptămână această maşină va fi scoasă la licitaţie, urmând a fi vândută celui care oferă mai mult pe ea. Dar preţul estimat e cu adevărat superb: între 6,000 şi 8,000 de franci elveţieni, cea ce înseamnă cam între 5,500 şi 7,200 euro! Ei, ce zici, îşi merită ea preţul cerut?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter