Adio Dacia Logan MCV? Break-ul românesc va fi pensionat şi nu va avea un succesor

27 Octombrie 2020, 13:37
Denis Godorozea
Premiera noilor generaţii Dacia Logan şi Sandero a avut loc acum câteva săptămâni. Constructorul din Mioveni a prezentat publicului noile generaţii ale modelelor sedan şi hatchback, fără a completa gama cu un break nou, numit în generaţiile precedente Logan MCV. Credeam atunci, că premiera break-ului ar urma să aibă loc ceva mai târziu, dar se pare că cei de la Dacia au renunţat în totalitate la modelul respectiv.
Dacia Logan MCV a fost prezent în gama constructorului din Mioveni timp de două generaţii. Acesta mai este produs în prezent la uzina din România, însă urmează să părăsească linia de asamblare pentru a face loc familiei noi Logan/Sandero. De mai multe săptămâni în mediul online au fost difuzate mai multe informaţii despre restructurizarea producţiei la Dacia, urmând ca în România să fie produs doar Logan-ul şi cross-hatch-ul Sandero Stepway. Astfel, versiunea clasică Sandero va fi produsă la uzina din Maroc, precum şi proaspătul electromobil Dacia Spring, care va fi produs doar la uzina Renault din China, de unde va fi importat şi pe pieţele europene.
Odată cu Logan MCV, Dacia va pensiona şi monovolumul Lodgy — modelele au devenit victime cererii schimbate pe piaţă, când consumatorii optează tot mai mult pentru SUV-uri. În schimbul unui Logan MCV nou şi Lodgy constructorul din România pregăteşte lansarea unui nou crossover, pe lângă Duster, care va oferi la bord până la 7 locuri. Noul model va prelua platforma CMF-B, pe care se bazează noile Logan şi Sandero.
1
4,994
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!