Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Americanul adevărat, conceput în Germania: noul Western Star 49X, camionul pentru sarcini dificile creat de Daimler

1 Octombrie 2020 - 17:42
Denis Godorozea
Camioanele Mercedes-Benz sunt renumite în întreaga lume pentru calitatea de excepţie, fiabilitatea şi sârguinţa cu care-şi fac meseria tractând sute de mii, milioane de tone de greutăţi pe cele mai diverse drumuri de pe întreg Globul. Însă în portofoliul Daimler mai sunt încă cel puţin două mărci constructoare de camioane, care au reuşit să cucerească poziţiile de top în preferinţele clienţilor peste ocean, în America de Nord. Cele mai cunoscute sunt camioanele Freightliner, dar au germanii şi un adevărat as în mânecă, Western Star, destinat sarcinilor dintre cele mai dificile şi creat după reţeta pur americană.
Acum Daimler Trucks North America (DTNA) prezintă noul Western Star 49X. Noul model de camion a fost conceput acum 6 ani, iar până în prezent a fost supus numeroaselor teste şi ajustări, pentru a veni cu o ofertă ireproşabilă pe piaţa nord-americană. Camionul 49X a fost creat de la zero, având o platformă cu cadru dur absolut nouă, cu 150 kg mai uşoară decât cea a predecesorului, Western Star 4900. Precum şi cabina, de altfel, care şi-a păstrat formele distinctive, dar este 100% nouă realizată dintr-o compoziţie de aluminiu şi oţel, fiind de două ori mai rezistentă decât anterior şi cu 8% mai uşoară.
Deci, Western Star 49X promite a fi simţitor mai eficient decât camioanele precedente, iar acest fapt se datorează nu doar greutăţii proprii mai mici, dar şi noii game de motorizări din seria Detroit Diesel de a cincea generaţie. Sub capota camioanelor se va situa unitatea DD15, caracteristicile căreia nu au fost anunţate încă, iar pentru variantele de top va fi disponibil motorul DD16, numit drept cel mai puternic motor din segment.
Singura parte componentă moştenită de la predecesori este cutia din seria DT-12, care însă a fost supusă unei modernizări ample, or doar în aceasta cei de la Daimler au investit circa 100 milioane dolari. Apropo, cutia şi motoarele au fost testate cumulativ pe distanţe de 35 milioane mile, sau peste 56 milioane kilometri. Deci fiabilitatea componentelor este garantată.
Totodată, camioanele Western Star 49X au fost echipate cu sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, precum sistemul de frânare automatizată de urgenţă, sistem de menţinere a benzii de circulaţie, cruise-control adaptiv şi sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter