Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Anterior parte a concernului american, Volvo vine să salveze brandul Ford de amenzi usturătoare

30 Octombrie 2020 - 13:14
Denis Godorozea
Precedent ironic în industria auto: după ce acum un deceniu concernul Ford a renunţat la brandul Volvo în favoarea chinezilor, acum suedezii vin în ajutorul foştilor patroni americani, care sunt pe cale să fie sancţionaţi cu o amendă usturătoare în Europa. Cauza sancţiunilor — depăşirea limitei maxime de emisii de CO2 stabilite legal pentru gama de automobile.
Aşadar, potrivit estimărilor Ford nu va reuşi să se încadreze în normele de poluare stabilite de autorităţile UE în acest an, limita fiind depăşită cu 1.4 g/km. Pentru o asemenea depăşire brandul american se poate alege cu o amendă de zeci sau chiar sute de milioane de euro. Dar există un "colac de salvare" în aceste condiţii, unul absolut legal, prin intermediul altor constructori auto care au reuşit să se încadreze în limitele legale. Respectiv, Ford şi Volvo îşi vor uni rezultatele vânzărilor şi emisiilor pentru acest an, astfel încât se obţine o medie de CO2 legală. Fireşte, acest serviciu este contra cost.
Mai mult de atât, Volvo şi Polestar au anunţat că sunt gata să vină în ajutorul altor constructori auto, or datorită gamei electrificate se încadrează perfect în limitele legale de emisii. La rândul lor, cei de la Ford acuză campania de recall şi stoparea vânzărilor pentru SUV-urile Kuga cu propulsie plug-in hybrid — americanii au fost nevoiţi să recehme în service aproape 21,000 automobile din cauza unui defect de uzină. În mod normal, Ford s-ar fi încadrat perfect în limitele admisibile, susţine conducerea companiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter