BMW şi Daimler pot renunţa la parteneriatul de car sharing pentru un miliard de euro

22 Octombrie 2020, 13:47
Denis Godorozea
BMW şi Daimler pot renunţat la serviciul Free Now, companie de car sharing şi ride-hailing dezvoltată mai devreme în cadrul unui parteneriat. Compania funcţionează în Europa, iar acum poate fi vândută celor de la Uber, care au venit cu o ofertă record pentru a intra în posesia companiei. Potrivit surselor, suma afacerii poate constitui mai mult de un miliard de euro.
Serviciul Free Now a fost lansat anul trecut după ce BMW şi Daimler au anunţat un parteneriat în acest sens. Noua companie a venit să ofere în Europa servicii de car sharing, ride-hailing şi chirie auto. Per total compania a reuşit să atragă 60 milioane de clienţi, utilizând automobile din gamele BMW şi Mercedes-Benz. Zvonuri despre o posibilă afacere cu Uber au apărut în presă ceva mai devreme, însă părţile nu au confirmat informaţia.
Acum, însă, presa germană informează că americanii au făcut o ofertă record, în mărime de peste un miliard de euro pentru a cumpăra compania Free Now. Totodată, sursele precizează că bavarezii ar fi interesaţi să vândă doar o parte din acţiunile companiei către Uber, în timp ce cei de la Daimler ar fi gata să renunţe în totalitate la cota lor.
0
1,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!