Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Brabus a scos la vânzare un Mercedes-Benz SLR McLaren nou, conservat intact din 2009 încoace

22 Octombrie 2020 - 15:54
Ilie Toma
Până şi supercar-urile clasice par mai puritane în raport cu unele dintre modelele de astăzi, cel puţin în ochii unor colecţionari. Iar Mercedes-Benz SLR McLaren şi-a câştigat deja locul în istorie, drept unul din cele mai fascinante modele produse vreodată. Şi acum imaginaţi-vă că, deşi modelul nu s-a produs decât din 2003 până în 2010, acum apare renumitul atelier de tuning BRABUS şi zice „apropo, noi avem un SLR McLaren nou-nouţ, din 2009, care stă aici, în garajul nostru, pus la păstrare!”.
Şi ca să înţelegi cât de special a fost acest Mercedes-Benz SLK McLaren, află că avea sub capotă un motor V8 supraalimentat de 5.5 litri, care dezvolta 626 CP şi 780 Nm, toţi trimişi doar punţii spate! Motorul e poziţionat cu 50 cm în spatele axului faţă, o formulă la care au insistat inginerii McLaren, iar în acele vremuri Mercedes deţinea o cotă importantă de acţiuni la McLaren. Cutia de viteze e una cu 5 trepte, automată, iar inginerii au dat preferinţă ei în locul celei cu 7 trepte, pentru că erau siguri de fiabilitatea ei la o asemenea putere imensă.
Existau versiuni roadster şi coupe, iar mai târziu şi o ediţie specială speedster, dedicată lui Sterling Moss. Exemplarul celor de la BRABUS e un roadster. Ei bine, în cât crezi că accelerează acest supercar adorat, creat în anul 2003? În 3.8 secunde! Trei virgulă opt secunde! Poţi înţelege de ce era atât de venerată maşina asta, nu-i aşa? Viteza ei maximă ajunge la 334 km/h!
Mercedes-Benz îşi dorea să vândă câte 500 de asemenea maşini pe an. Dar, deşi era adorat, preţul exorbitant a făcut ca vânzările să fie mai mici, astfel încât în întreaga carieră a modelului s-au produs doar 2,517 automobile de toate caroseriile. Iar cei care s-au pricopsit cu una, au devenit imediat şi posesorii unei bijuterii de colecţie.
Şi se pare că-n garajul BRABUS s-a păstrat o asemenea bijuterie, care a stat în condiţii atent urmărite, cu mentenanţă regulată. Odometrul acestui exemplar indică azi doar 561 km, ceea ce-i păstrează statutul de maşină nouă. Şi tocmai de asta, cei de la BRABUS îndrăznesc să ceară peste jumătate de milion de euro pe ea, sau, mai exact, 515,000 euro.
În ciuda preţului fabulos, acest SLR McLaren are elemente care trădează că a fost produs acum 11 ani şi gândit acum aproape 20 de ani, precum display-urile monocolore, dar şi un sistem audio ce pare cumpărat de la piaţa de vechituri, încă de format de ăla dreptunghiular, universal.
Dar maşina asta nu se vinde pentru display-uri sau sistem multimedia. Ea se vinde pentru ingineria ei superbă, legendară, şi pentru senzaţii brute de condus, capabile să te facă se tremuri de extaz aşa cum puţine maşini din zilele noastre mai pot!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter