Bugatti prezintă cel mai performant bolid din lume: 7.37 secunde până la 300 km/h

28 Octombrie 2020, 16:23
Denis Godorozea
Bugatti prezintă în premieră mondială noul Bolide, hypercar de circuit care depăşeşte toate aşteptările şi şochează cu caracteristice dinamice ireale. Noua creaţie a francezilor va fi capabilă să umilească până şi bolizii de Formula 1, chiar la ei acasă, pe circuit.
Bugatti Bolide este un hypercar adresat în exclusivitate aventurilor pe circuit — pe drumurile publice o asemenea maşină va putea fi văzută doar pe o remorcă, care să o transporte pe noua arenă unde ea să-şi impună supremaţia. Inginerii francezi au reuşit să stoarcă caracteristici maxime, însă, dintr-un substrat tehnic în mare parte împrumutat de la hypercar-ul de serie Chiron.
Aşadar, Bolide este propulsat de faimosul benzinar W16 de 8.0 litri, echipat cu 4 turbocompresoare şi capabil să dezvolte 1,850 CP şi 1,850 Nm. Asta pe când greutatea maşinii constituie 1,240 kg! Respectiv, inginerii au reuşit să obţină un raport dintre putere şi greutate de 0.67 kg/CP, precum francezii îşi tachinau mai devreme fanii cu teaser-e misterioase. Bolide oferă la activ cu 250 CP mai mult, respectiv, decât cea mai puternică versiune Chiron cu acelaşi motor, iar constructorul menţionează că un asemenea rezultat se datorează noilor turbocompresoare, iar puterea maximă va fi disponibilă doar atunci când maşina va fi alimentată cu benzină cu cifra octanică 110.
Cifrele cu adevărat şocante vin în raportul francezilor cu privire la caracteristicile dinamice. Bugatti Bolide accelerează în doar 7.37 secunde... până la 300 km/h! Deci este mai rapid în acest exerciţiu chiar şi decât un bolid de Formula 1! Reprizele 0-100 km/h şi 0-200 km/h au loc în 2.17 secunde şi, respectiv, în 4.36 secunde. Dar viteza maximă nu se limitează la 300 km/h, fireşte. Bolide accelerează de la 0 la 400 km/h în doar 12.08 secunde, iar plafonul psihologic de 500 km/h este atins în 20.16 secunde. Totodată, francezii susţin că noul lor hypercar va putea parcurge Iadul verde în 5 minute şi 23.1 secunde, iar traseul Le Mans în doar 3 minute şi 7.1 secunde.
Din nefericire, soarta acestei bijuterii este incertă încă — francezii nu anunţă vreun termen de lansare şi, evident, nici preţul maşinii nu a fost specificat. Dar noi anticipăm că vreo câteva unităţi Bolide vor ajunge, totuşi, în colecţiile celor mai înstăriţi şi fideli fani ai mărcii franceze.
0
5,877
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!