Cardul internaţional Routex devine acceptat în Moldova. Ce este şi cum funcţionează?

12 Octombrie 2020, 11:53
Redacţia PiataAuto.md
O veste foarte aşteptată în mediul profesioniştilor, care muncesc în deplasări continue, e anunţată în Republica Moldova: cardul Routex devine acceptat pe tot teritoriul ţării în reţeaua Petrom, parte a grupului OMV.
Pentru cei care nu călătoresc frecvent în interes de serviciu, Routex ar putea fi un nume străin, însă pentru profesioniştii, care călătoresc continuu la nivel internaţional ca şi mod a munci sau în scop de deplasări de serviciu, această soluţie va alinia Republica Moldova la un sistem internaţional transparent şi modern, menit să eficientizeze aceste deplasări internaţionale. Aşadar, pe de o parte, toţi cei care deţin un card Routex, eliberat în orice ţară, îl vor putea folosi pe teritoriul Moldovei în întreaga reţea Petrom, iar pe de altă parte şi companiile din Moldova pot acum solicita şi primi un card Routex, pe care-l vor putea folosi atât la nivel local, cât şi internaţional. Apropo, şi în România întreaga reţea de staţii Petrom acceptă cardul Routex.
Deci, ce e Routex şi cu ce îi ajută acesta, elementar, pe cei care călătoresc?

Ei bine, Routex e un card internaţional de combustibil şi produse sau servicii aferente, care poate fi folosit în peste 20,000 locaţii, în peste 30 de ţări din Europa. Practic, un singur card, în mâna celui care călătoreşte, e metoda lui universală de achitare în oricare din aceste locaţii pentru combustibil, viniete, taxe de autostrăzi, lichide adiţionale precum AdBlue sau lichidul de parbriz, piese consumabile pentru vehicul şi chiar cafea sau sandwich-uri pentru cei de la bord!
La nivel european, cardul Routex e acceptat în reţeaua staţiilor peco OMV, Aral, BP, Cirle K şi Eni, iar pe lângă aceste reţele mari, mai există reţele locale la nivel de ţară ce pot accepta cardul. De obicei, pe panourile de afişare a preţurilor acestor benzinării e afişat logo-ul Routex, însă, dacă staţia aparţine uneia din reţelele menţionate mai sus, atunci puteţi fi sigur de acceptanţă.
De ce ar fi nevoie de un asemenea card şi nu s-ar achita simplu, cu bani cash sau cu un card bancar obişnuit? Ei bine, iarăşi, profesioniştii ar putea răspunde imediat la această întrebare, dar noi vrem oricum să o menţionăm clar pentru toţi: pentru că aceste cheltuieli pot fi astfel foarte transparent raportate la costuri directe ale companiei căreia îi aparţine cardul, iar astfel are loc o eficientizare majoră a costurilor şi o detaşare a şoferului de riscurile de a purta cash sau alte instrumente de plată cu el. Şi, fireşte, există instrumente de monitorizare online, de la sold până la tranzacţii efectuate. Ba chiar există şi sugestii de planificare a traseului, ţinând cont de puncte recomandate pentru realimentări şi staţionări.
Aşadar, acum toţi transportatorii, şoferii de camioane internaţionale, autobuze, maşini ce călătoresc în interes de serviciu şi ajung pe teritoriul Moldovei, pot fi siguri că orice staţie Petrom de pe teritoriul Moldovei acceptă deplin cardul Routex pentru toate produsele şi serviciile obişnuite, la fel ca în orice altă ţară europeană, parte a sistemului Routex! Mai mult ca atât, în Republica Moldova cardul Routex este acceptat doar în reţeaua Petrom, acesta fiind şi singurul tip de card internaţional acceptat la nivel de ţară.
Şi viceversa, companiile transportatoare din Moldova sau cei cu alt gen de activitate, dar care călătoresc des în interes de serviciu peste hotare, pot acum aplica la Petrom Moldova pentru emiterea unui card Routex, beneficiind de toate avantajele lui la nivel internaţional, atât din punct de vedere logistic, cât şi contabil. Despre aceste avantaje corporative foarte detaliate vom vorbi într-un alt articol viitor, însă. Acum vrem doar să vă reconfirmăm că deja astăzi orice card Routex e acceptat la toate staţiile Petrom din Republica Moldova.
P.
0
6,458
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!