Cel de-al doilea model electric Volvo va fi SUV-ul XC20, creat pe platforma Geely

9 Octombrie 2020, 15:01
Denis Godorozea
Volvo se pregăteşte să diversifice oferta sa în segmentul electromobilelor cu un model absolut nou, care nu a fost oferit anterior. Este vorba despre un SUV mai compact decât actualul XC40, care va fi denumit XC20 şi va avea un sistem de propulsie 100% electrică. Suedezii nu au, însă, o platformă potrivită pentru un asemenea model în gamă, iar astfel vor împrumuta platforma de la colegii din China.
Imagini render de Auto Express, aşa ar putea arăta viitorul Volvo XC20

Informaţiile oficiale disponibile la moment se limitează doar la confirmarea apariţiei unui asemenea model în gamă în viitorul apropiat. Se anticipează că pentru noul SUV suedezii vor prelua platforma Sustainable Experience Architecture (SEA), creată de Geely, destinată modelelor compacte cu propulsie 100% electrică. Dar acest lucru nu ar trebui să indispună fanii, or platforma va fi singura tangenţă pe care viitorul Volvo o va avea cu Geely — motoarele electrice şi arhitectura interioare, fireşte, vor fi 100% suedeze. De altfel, această platformă va sta la baza primului electromobil din gama Lynk&Co, companie creată în comun de Volvo şi Geely. Mai mult de atât, chinezii se declară dispuşi să dezvăluie toate detaliile despre platformă, astfel încât aceasta să fie utilizată şi de alţi constructori auto.
Imagini render de Auto Express, aşa ar putea arăta viitorul Volvo XC20

Prin alegerea acestei platforme în schimbul dezvoltării unei noi, suedezii planifică să reducă semnificativ costurile de dezvoltare şi producţie, astfel încât să menţină un preţ atractiv pentru electromobilul compact. Lansarea versiunii de serie va avea loc în următorii ani, în conformitate cu planul îndrăzneţ de electrificare anunţat de Volvo, ce urmează să fie pus în aplicare până în 2025.
0
2,932
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!