Cel mai mare şi luxos offroader Lexus a fost adaptat pentru aventuri în faimoasele defileuri americane

12 Octombrie 2020, 13:22
Denis Godorozea
Lexus a pregătit cel mai mare offroader din gama sa pentru aventuri şi călătorii depărtate — proiectul URJ201 are la bază versiunea de serie de top LX570, dar vine cu o pregătire amplă pentru cele mai dificile sarcini acolo unde nu ajung nici măcar SUV-urile contemporane, unde carosabil nu a existat niciodată. Lexus URJ201 este abia un showcar, pregătit în cooperare cu compania americană Expedition Overland, dar care prezintă opţiunile pentru care vor putea opta cumpărătorii doritori de aventuri în offroad.
Aparent, un Lexus nu este tocmai cel mai potrivit automobil pentru a cuceri terenul accidentat, însă japonezii şi americanii vin să demonstreze contrariul, or offroader-ul a fost pregătit pentru cele mai dificile provocări. Adaptarea maşinii nu se limitează doar la o gardă la sol mărită şi anvelope de offroad, General Grabber X3 de 17 inch. LX-ul a beneficiat de bare de protecţie modificate, praguri laterale fortificate, un troliu integrat în bara frontală şi un suport pentru bagaje pe acoperiş, cu scară de acces ataşată de uşa din spate. La posterior se mai regăseşte un suport adiţional, cu o roată de rezervă de dimensiuni normale şi două rezervoare de combustibil, dacă în deşert nu găsiţi vreo benzinărie.
De fapt, rezervoarele ar fi utile chiar şi în pe traseu, or offroader-ul are sub capotă renumitul V8 de 5.7 litri, înzestrat cu un compresor, ce livrează 550 CP. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 trepte ce transmite, fireşte, cuplul pe ambele punţi. Suspensia pneumatică adaptivă aduce un surplus de până la 50 mm pentru garda la sol.
Showcar-ul a fost construit într-un singur exemplar, iar producţia lui de serie nu este planificată, cel puţin la ora actuală. Chiar şi aşa, maşina va putea fi văzută în acţiune în cadrul Rebelle Rally, unde timp de 10 zile se va aventura în curse de raliu pentru femei în statele California şi Nevada, cu o distanţă totală de 2,000 km. Cel mai probabil, ulterior fanii mărcii vor putea bifa anumite opţionale ochite pe acest concept, atunci când vor comanda un LX570.
0
1,964
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!