Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cel mai neobişnuit automobil blindat: VW Golf R Mk6! Costă o avere şi la mâna a doua

31 Octombrie 2020 - 09:24
Ilie Toma
Când îţi doreşti un automobil blindat, de obicei mergi către un model impunător, suficient de mare cât să fie potrivit pentru un cortegiu, suficient de premium încât să-şi merite investiţia în blindaj şi, de obicei, suficient de redutabil încât să descurajeze atacatorii. Dar uneori vehiculul blindat trebuie să treacă absolut neobservat.
Fie că sunt folosite în operaţiuni speciale de diversiune, fie că pur şi simplu proprietarul vrea să aibă toată protecţia fără a ieşi în evidenţă, există modele pe care nu te-ai aştepta niciodată să le vezi blindate. Tocmai un asemenea automobil e şi acest Volkswagen Golf R din generaţia a VI-a.
Modelul are sub capotă cel mai puternic motor al acestei generaţii, un benzinar turboaspirat de 272 CP şi 350 Nm, e cuplat la o cutie automată DSG cu 6 trepte şi-şi transmite puterea tuturor celor 4 roţi printr-un sistem de tracţiune integrală 4MOTION.
Golful beneficiază de blindaj de standard VR6, ceea ce-l face rezistent la gloanţe de pistol sau arme automate.
Exemplarul din imagini e produs în anul 2010 şi declară că are doar 63,000 km la bord. Uzura scaunelor, însă, trădează o exploatare destul de intensă sau neglijentă, tapiseria de pe scaunul şoferului având deja mai multe zone cu defecte vizibile. Se pare că maşina şi-a dus viaţa de până acum în Grecia, fiind ulterior importată în Germania.
Cu adevărat incredibil este, însă, preţul, mai ales dacă-l raportăm la starea maşinii şi istoricul ei mai exotic. Golful ăsta blindat se vinde cu 49,500 euro, chiar dacă are 10 de ani de când a fost fabricat şi n-arată tocmai ca o maşină super păstrată!
Voi ce ziceţi, se va încumeta cineva să dea un asemenea preţ uriaş pe un Golf 6 blindat?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter