Cum arată un Mercedes-Benz W124 cu 1 milion 138 mii km parcuşi, scos la vânzare în Italia!

4 Octombrie 2020, 12:40
Ilie Toma
Nu în zadar acest model era cunoscut drept indestructibil. Nu era doar o imagine la care au lucrat cei de la marketing. Era o reputaţie, la care munciseră mai ales inginerii.
Un exemplar de Mercedes-Benz E-Class W124 a fost scos la vânzare de curând în Italia cu tocmai 1 milion 138 mii km! Iar maşina arată într-atât de bine, la exterior şi inerior, încât am contactat compania vânzătoare pentru a verifica dacă nu e vreo eroare la mijloc. Nu. Nu e nici o eroare. Maşina asta are cu adevărat 1,138,103 pe bord!
Dar, odometrul fiind unul mecanic, cu 6 cifre, el indică doar 138,103 km. Şi, să fi fost maşina asta vândută aşa prin Moldova sau România, sunt mari şansele să nu fi aflat niciodată de milionul „din minte”. Doar că actualul proprietar se mândreşte cu acest parcurs şi cu starea maşinii!
E un Mercedes 250 TD, ceea ce înseamnă că are sub capotă un motor diesel, de 2.5 litri, cu 5 cilindri în linie! Da, Mercedes-Benz a avut motoare cu 5 cilindri! Motorul ăsta avea şi un raport de compresie nebun, de 22:1! Pe versiunea 250 TD el venea în ipostază turboaspirată şi producea 126 CP şi 231 Nm, transmişi punţii spate printr-o cutie manuală cu 5 trepte.
Maşina a fost fabricată în 1991, acum 29 de ani, şi a fost în mâna a 3 proprietari, cel de astăzi având-o în posesie din 1998 încoace! Anume el i-a făcut cea mai mare parte din kilometri şi a avut o grijă extraordinară de starea ei tehnică. Aşa că nu e de mirare să auziţi că motorul funcţionează ireproşabil şi azi, la fel ca şi cutia, iar pe suspensie s-au făcut de curând ultimele mici lucrări.
La interior, până şi inserţiile de lemn arată într-o stare în care nu-ţi vine a crede că maşina asta a trecut demult de milionul de kilometri, mai ales că la modelele Mercedes-Benz din acei ani acest lemn era cel mai vulnerabil la uzură, de obicei. Tapiseria textilă este şi ea într-o stare admirabilă, la fel ca şi toate celelalte detalii ale habitaclului. Sincer, doar o maşină îndrăgită şi păstrată poate arăta aşa după 1 milion şi 100 mii km parcurşi!
Iar dragostea e vizibilă şi pe dinafară. Caroseria, vopseaua, elementele de plastic de pe ea, chiar şi cele din sticlă — toate arată de parcă maşina asta ar fi parcurs vreo 150-200 mii km. Mai mult ca atât, automobilul a avut de curând istoria sa verificată şi i s-a confirmat oficial că n-a suferit nici un accident mai serios decât câteva mici zgârâieturi în toată experienţa sa uriaşă pe drumuri!
Şi acum proprietarul său nu vrea prea mulţi bani pe ea — doar 5,900 euro —, dar şi-ar dori să ajungă în mâinile unui entuziast, care ar aprecia acest model, starea sa perfectă şi parcursul uriaş. Poate în mâinile cuiva care ar putea să mai facă un milion sau două de kilometri, stabilind vreun record mondial cu ea. Cert e că primul milion a trecut cu bine, iar maşina e la fel de viguroasă şi azi, pentru a mai vrea să parcurgă alte milioane înainte. Pentru că e un legendar Mercedes-Benz W124. Şi pentru că e cu adevărat indestructibil şi nemuritor!
1
6,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!