Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Defect critic la suspensie: Tesla va rechema aproape 50,000 electromobile în China

26 Octombrie 2020 - 11:37
Denis Godorozea
Autorităţile din China au impus compania Tesla să organizeze un recall de proporţii pe piaţa internă, asta după ce ar fi fost depistat un defect tehnic la nivelul uzinei. Oficialii companiei americane nu recunosc defectul, dar se pare că vor fi nevoiţi să organizeze campania de rechemare. Anunţul a avut deja un impact negativ asupra companiei, or imediat acţiunile au înregistrat o scădere de 2% la bursele de valori.
Potrivit informaţiilor preliminare, ar fi fost depistat un defect de uzină la suspensiile electromobilelor comercializate între anii 2013 şi 2018, fiind vorba despre electromobilele Model S şi Model X. Autorităţile din China sugerează, că componentele suspensiei nu sunt calitative, iar astfel pot fi deformate sau deteriorate uşor în cazul în care sunt lovite din exterior sau în urma unui accident rutier. Oficialii chinezi consideră că un asemenea defect ascuns ar putea genera un accident de proporţii în timp, or suspensia ar putea ceda complet. Per total recall-ul va viza 48,442 electromobile produse la uzina din Fremont, SUA, şi livrate în China.
Chiar dacă Tesla nu recunoaşte problema, autorităţile insistă ca compania americană să înlocuiască gratuit componentele cu unele noi. Americanii nu au contestat decizia şi astfel se vor conforma cerinţelor. De menţionat, că mai devreme cu acuze similare au venit clienţi şi din alte ţări, precum Elveţia, unde un client s-a plâns că braţurile suspensiei s-au deteriorat complet fără vreo cauză vizibilă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter