Din 2021, legendarul S-Class W140 va putea fi înmatriculat ca automobil clasic în Germania

27 Octombrie 2020, 16:02
Denis Godorozea
În 2021 legendarul Mercedes-Benz S-Class W140 va marca 30 ani de la prima lansare. Una dintre cele mai apreciate generaţii S-Class a fost lansată pentru prima dată în 1991 şi a adus tehnologii revoluţionare nu doar în segment, dar şi în industria auto. Acum se fac mai rar văzute pe drumurile publice, însă mai există exemplare îngrijite, în stare tehnică bună, iar începând cu anul viitor faimosul W140 va trece, oficial, în rândul automobilelor clasice.
Asta înseamnă că cetăţenii germani vor putea să-şi înmatriculeze o asemenea bijuterie drept un model clasic, după o expertiză care să demonstreze că maşina e într-o stare tehnică bună, iar astfel să beneficieze de taxe mai mici. Mercedes-Benz anticipează că acest lucru va duce la o creştere considerabilă de înmatriculări în Germania, conform procedurii. Dar chiar şi acum brandul din Stuttgart este lider în ţară la numărul automobilelor clasice înmatriculate, la începutul acestui an în Germania fiind înregistrate aproape 600,000 modele clasice cu emblema Mercedes-Benz pe capotă.
Mercedes-Benz S-Class W140 a fost produs până în 1998, când a fost înlocuit cu generaţia următoare, W220. În cei 7 ani de producţie, această generaţie a limuzinei a fost comercializată într-un număr total de 406,532 unităţi în întreaga lume, înregistrând un succes remarcabil în raport cu predecesorii.
0
5,410
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!