Echipa de Rally X-Raid a pregătit crossover-ul MINI Countryman pentru aventuri în offroad

27 Octombrie 2020, 15:38
Denis Godorozea
MINI diversifică oferta în segmentul SUV-urilor cu o nouă versiune specială pentru Countryman. Modelul a fost condimentat în colaborare cu echipa de Rally X-Raid, care a obţinut 5 victorii la cursele Dakar. Acum unul dintre cele mai populare modele MINI se va putea aventura în offroad extrem.
La nivel de design exterior MINI Countryman X-Raid nu se distinge prea mult de versiunile standard, cu excepţia unor accente decorative contrastante de culoare portocalie şi inscripţii distinctive. Mai importante sunt modificările tehnice, iar aici experienţa profesioniştilor de la X-Raid se face resimţită din plin.
MINI Countryman a primit o suspensie adaptivă nouă, care reacţionează mai prompt la schimbările calităţii terenului sau carosabilului parcurs de maşină. Garda la sol a fost mărită cu 40 mm până la 195 mm, iar astfel Countryman X-Raid se poate aventura în vaduri la adâncimi mai mari şi are un unghi de atac optimizat. Capacităţile pe teren accidentat s-au îmbunătăţit şi datorită noilor jante speciale, încălţate în anvelope de offroad — acestea vor contribui şi la manevrabilitatea maşinii în afara asfaltului.
Britanicii nu au relatat, însă, şi despre modificările la nivelul unităţii de propulsie. Versiunea X-Raid are la bază un Cooper S Countryman cu benzinar turbo de 2.0 litri, cu 192 CP şi 280 Nm la activ. Resursele motorului sunt gestionate de cutia robotizată cu 7 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală ALL4. Deocamdată nu se cunoaşte despre perspectivele lansării pe piaţă a noii versiuni.
0
1,064
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!