Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Elon Musk vrea să lanseze pilotul 100% automat pe drumurile publice în acest an

16 Octombrie 2020 - 14:17
Denis Godorozea
Elon Musk a anunţat lansarea unei noi runde de teste pentru sistemul Full Self-Driving (FSD), care reprezintă, în esenţă, un sistem de pilot 100% automat. Mai mult de atât, maşinile cu acest sistem vor circula pe drumurile publice şi vor putea fi testate chiar şi de clienţii companiei, care vor beneficia de o versiune de pre-comercială a sistemului, ca să-l testeze.
Astfel, se pare că promisiunea fondatorului Tesla de a lansa un automobil complet autonom până la finalul acestui an va fi îndeplinită, dar puţin într-o altă formă. Totodată, până acum nu a fost specificat termenul de lansare a unei versiuni comerciale de serie, care să fie disponibilă pentru toate electromobilele din gama constructorului american.
Iniţial sistemul FSD va fi disponibil pentru posesorii electromobilelor Tesla cu o experienţă mai mare în condus, selectaţi de angajaţii companiei. Musk nu a specificat, însă, cum vor decurge testele, or lansarea unui asemenea automobil pe drumurile publice este, în prezent, în afara legii. Totodată, nu se cunoaşte cine va răspunde în cazul unui accident cu implicarea unui automobil cu sistem de pilot complet autonom — tehnologiile disponibile la moment nu sunt 100% independente, iar astfel vinovat de accident devine şoferul imprudent.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter