Exemplu de sancţionare a unui şofer urmărit, dat de poliţia din Iaşi: au cumulat toate încălcările comise!

19 Octombrie 2020, 11:31
Ilie Toma
De multe ori în Moldova ne minunăm de cât de blândă e poliţia după ce-i prinde pe cei urmăriţi în nişte curse nebune, cu implicarea a câte 8-10 echipaje de poliţie sau chiar diviziuni speciale. Pe urmă aflăm că i-au aplicat fugarului o amendă, poate una mai mare dacă era beat, dar de cele mai multe ori e vorba de o singură amendă rutieră, chiar dacă urmărirea în sine a însemnat zeci de încălcări şi punerea în pericol a vieţilor din jur.
Poză simbol

Un echipaj de poliţie din judeţul Iaşi din România, însă, a dat un cu totul alt exemplu de sancţionare a unui şofer urmărit. Un tânăr de 20 de ani, originar din judeţul Suceava, n-a oprit la semnajele echipajului de poliţie şi de aici încolo a pornit o urmărire. Fireşte, urmărirea a însemnat nenumărate încălcări — viteze de peste 100 km/h în localitate, neoprire la semnal, deplasare pe contrasens, etc. Într-un final, poliţiştii au blocat automobilul urmărit şi l-au prins pe fugar.
Foto: Ionuţ şi Mihai, echipajul poliţiei din Iaşi, care a dat exemplul de sancţionare

Iar aici, surpriză! Maşina poliţiei a avut pe tot parcursul urmăririi camera şi radarul incluse. Iar astfel, au fost fixate de mai multe ori încălcări ale vitezei, cu valoare diferită a kilometrilor şi locaţii diferite. În total, poliţiştii au fixat încălcări pe care le-au putut cataloga ca 16 diferite, iar astfel au cumulat pedepsele pentru toate 16. În rezultat, tânărul teribilist are acum permisul suspendat până în anul 2024, iar amenda totală pe care o are de plătit este de 20,880 lei româneşti, sau circa 85,000 lei moldoveneşti!

Ia’ ziceţi, nu anume aşa ar trebui să se întâmple întotdeauna, inclusiv şi în Moldova?
2
2,514
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!