Facelift demn de generaţie nouă! Cât de mult s-a schimbat Mitsubishi Eclipse Cross

15 Octombrie 2020, 09:58
Denis Godorozea
Mitsubishi prezintă în premieră mondială versiunea actualizată a SUV-ului Eclipse Cross. Modelul ce a stârnit în momentul apariţiei mai multe controverse, în special în rândul fanilor, din cauza denumirii, a beneficiat de un facelift extrem de generos în modificări, demn de un schimb de generaţii. Deşi păstrează silueta şi limbajul stilistic distinctiv, Eclipse Cross este de nerecunoscut.
Iniţial crossover-ul actualizat va fi disponibil în Japonia, Australia şi Africa de Sud. Deci acum debutează versiunea sa cu volan pe partea dreaptă, dar anticipăm că şi versiunile destinate celorlalte pieţe vor suferi modificări tehnice şi estetice similare. În materie de design, Eclipse Cross a preluat noul limbaj stilistic japonez Dynamic Shield, cu muchii ascuţite şi blocuri optice frontale etajate: luminile de zi de tip LED sunt poziţionate mai sus de farurile integrate în bara de protecţie faţă.
Posteriorul pare a fi mai înclinat acum, precum pe SUV-urile coupe, în mare parte datorită blocurilor optice mai mari, ce trezesc asemănări cu modelele din gama Nissan. Tot aici, pe hayon, a fost integrată o lunetă de dimensiuni mai mari, ce nu doar modifică aspectul maşinii, dar şi promite o vizibilitate mai bună pentru şofer.
Pentru interior japonezii au pregătit un nou sistem multimedia, cu diverse posibilităţi de conectare cu gadget-urile mobile şi un ecran tactil de 8 inch. Ecranul este mai aproape de şofer şi mai simplu în operare, dar instrumentarul de bord analogic nu va ceda locul unui digital nici în versiunile de top. Consola centrală a fost regândită, aici fiind oferit mai mult spaţiu de depozitare după eliminarea touchpad-ului pentru sistemul multimedia.
Constructorul nu a oferit prea multe detalii tehnice, dar Eclipse Cross va fi disponibil acum cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, împrumutat de la Outlander PHEV. Asta înseamnă că sub capota SUV-ului se va situa benzinarul de 2.4 litri, cuplat la o cutie cu variaţie continuă şi acompaniat de două motoare electrice. Versiunile incipiente vor fi oferite în continuare cu motorul pe benzină de 1.5 litri, cu 4 cilindri. Pentru acest propulsor japonezii au pregătit modificări consistente, precum o turbină nouă, care elimină aproape în totalitate efectul de turbolag.
Mai multe detalii tehnice vor fi anunţate ulterior, inclusiv motorizările pentru celelalte pieţe. Lansarea comercială în Japonia, Australia şi Africa de Sud va avea loc în următoarele săptămâni, iar pe celelalte pieţe Eclipse Cross facelift va ajunge în primele luni ale anului viitor.
0
2,276
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!