Faimosul Gelandewagen va da naştere unui brand separat, alături de AMG şi Maybach!

27 Octombrie 2020, 14:48
Denis Godorozea
Legenda industriei auto germane, faimosul Gelandewagen, poate da naştere unui brand separat în sânul Mercedes-Benz şi Daimler. Astfel, G-Class poate prelua reţeta brandurilor noi Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes EQ, derivate şi poziţionate aparte de Mercedes-Benz. Informaţia nu a fost confirmată oficial încă, dar tot mai multe surse sugerează că anume aşa va evolua Gelandewagen în următorii ani.
La baza unei asemenea decizii ar sta cererea sporită pentru G-Class pe diverse pieţe din lume, astfel încât uzina nici măcar nu reuşeşte să producă suficiente offroader-e, pentru a acoperi comenzile anuale. De exemplu, doar anul trecut Mercedes-Benz a comercializat aproximativ 35,000 unităţi G-Class, iar cele mai multe dintre ele sunt în versiuni de top, semnate de AMG. Între timp, germanii diversifică oferta în gama din China cu o versiune incipientă cu motor de 2.0 litri sub capotă, cu indicele G 350.
Mai captivante sunt planurile de dezvoltare în cadrul noului sub-brand Mercedes G, or cu noua emblemă germanii vor putea diversifica gama lui Gelandewagen. Printre posibile noutăţi pot fi câteva variante noi de caroserie, inclusiv mai compacte, versiuni de performanţă, dar şi electromobile. Mai mult de atât, vor continua să apară versiuni demenţiale de offroad, precum 4x4² sau chiar un Gelandewagen 6x6!
0
1,874
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!