Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ford Mondeo a rămas fără motoare pe benzină! Urmează pensionarea modelului?

26 Octombrie 2020 - 10:53
Denis Godorozea
Istoria modelului Ford Mondeo/Fusion este pe ultima sută de metri, cel puţin în generaţia şi ipostaza actuală. Versiunea americană a maşinii a fost eliminată complet din ofertă în luna iulie a acestui an, locul acesteia urmând să fie preluat de un eventual SUV, iar în Europa Mondeo de generaţie curentă a fost lipsit de motoarizări cu combustie internă alimentate cu benzină.
Până în prezent Mondeo a fost disponibil în Europa cu benzinarul EcoBoost de 1.5 litri, aceasta fiind ultima unitate clasică cu combustie internă oferită pe Bătrânul Continent. După eliminarea aceste motorizări, Mondeo rămâne a fi disponibil doar cu versiunea hibridă, cu benzinar aspirat natural de 2.0 litri şi un motor electric, ce livrează în tandem 187 CP şi 300 Nm. Potrivit oficialilor companiei americane, în prezent această motorizare a cucerit peste 50% din totalul vânzărilor modelului respectiv în Europa, iar asta în contextul scăderii constante a vânzărilor.
Ei bine, în ofertă rămâne o configuraţie echipată doar cu un motor termic fără vreun adaos electrificat, fiind vorba despre varianta turbodiesel 2.0 EcoBlue. Acest motor este disponibil în trei variante de putere, cu un total cuprins între 120 CP şi 190 CP, varianta de top fiind disponibilă şi în tandem cu un sistem de tracţiune integrală.
Cariera generaţiei actuale Mondeo va lua sfârşit în prima jumătate a anului viitor, iar soarta succesorului este încă încertă. Potrivit informaţiilor preliminare, Mondeo nu va mai fi un sedan în noua generaţie, ci va deveni un break cu capacităţi sporite în offroad şi va putea fi echipat doar cu sisteme de tip hibrid.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter