Francezii vor fi nevoiţi să renunţe la SUV-uri şi limuzine: autorităţile introduc o nouă taxă auto

23 Octombrie 2020, 13:42
Denis Godorozea
Autorităţile franceze au inventat o nouă taxă auto care va face mai dificilă alegerea unui automobil nou pentru cetăţeni şi, cel mai probabil, vor rezulta în cheltuieli anuale suplimentare pentru posesorii de automobile mari, precum SUV-urile şi offroader-ele. Taxa anuală poate depăşi câteva mii de euro anual!
Oficialii din Franţa sunt în continuă căutare de soluţii pentru a minimiza emisiile de dioxid de carbon şi impactul negativ produs de automobile asupra mediului înconjurător. De altfel, această goană ecologică a rezultat mai devreme în decizii controversate, precum este şi noua taxă prevăzută pentru automobile cu o greutate totală mai mare de 1,800 kg — posesorii acestor automobile vor avea de achitat câte 10 euro pentru fiecare kilogram în plus în cazul că maşina cântăreşte mai mult de această limită. Potrivit autorităţilor, automobilele mai grele de regulă consumă mai mult combustibil şi produc mai multe emisii.

Noile prevederi vor intra în vigoare de la începutul anului viitor. Astfel, cu noi taxe riscă să se aleagă posesorii de offroader-e şi SUV-uri, dar şi limuzine mari, ce adesea pot cântări peste 2 tone, ba chiar mai mult de atât. Dar cum rămâne cu electromobilele, or din cauza substratului tehnic acestea de multe ori cântăresc tot peste 2 tone. Ei bine, taxa nu este aplicabilă pentru electromobile şi automobilele hibride, deci şi un eventual GMC Hummer va fi scutit de acest impozit.
0
8,685
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!