Honda a pregătit modificări discrete pentru Accord. Facelift-ul vine mai târziu?

13 Octombrie 2020, 14:34
Denis Godorozea
Actuala, cea de-a zecea generaţie Honda Accord s-a lansat pe piaţa nord-americană acum 3 ani, iar acum a şi venit timpul pentru un facelift de mijloc de carieră. Sedanul actual continuă să piardă din cumpărători pe principala piaţă de desfacere şi din acest motiv japonezii au decis să grăbească actualizările. Dar chiar şi aşa, se pare că un facelift consistent în gama Accord va veni abia anul viitor, or modernizarea curentă pare a fi mult prea discretă.
În materie de design Accord a rămas identic cu modelele de până acum, cu excepţia barei de protecţie faţă, care integrează acum un calandru de dimensiuni mai mari şi proiectoare de ceaţă de o altă formă. Respectiv, aceste actualizări estetice vor putea fi sesizate doar pe versiunile de top. În schimb, Honda promite îmbuntătăţiri pentru sistemele exterioare de iluminare — farurile LED au devenit mai puternice şi pot ilumina calea la distanţe mai mari.
Până şi gama motorizărilor a rămas aceeaşi: în SUA Accord poate avea sub capotă benzinare turbo de 1.5 şi 2.0 litri, ce livrează 195 sau 255 CP. Versiunea de top este cea hibridă, cu 215 CP la activ. Deşi puterea maximă livrată de motoare este aceeaşi, japonezii promit caracteristici dinamice îmbunătăţite, graţie reacţiei mai rapide la nivelul acceleratorului, dar şi noilor unităţi de control al motorului. În ofertă au rămas doar cutiile automate, asta după ce mai devreme în acest an Honda a eliminat complet cutiile manuale pentru Accord.
Nici la interior Accord nu surprinde cu modificări stilistice sau tehnice — japonezii au revizuit doar nivelele de echipare, acestea fiind mai generoase acum inclusiv pe cele mai accesibile versiuni. Concomitent, au fost aplicate îmbunătăţiri sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer. Asistentul de parcare poate opri automobilul şi în marşarier acum.
Aşadar, se pare că aceste actualizări nu vor influenţa prea mult rezultatele lui Accord pe piaţă şi nu sunt suficiente pentru un duel mai crâncen cu principalul rival Toyota Camry. Ei bine, probabil un facelift mai amplu ar fi rezervat pentru anul viitor, care să aducă modificări estetice sau chiar motorizări noi.
0
1,448
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!