Hyundai a livrat primele 7 camioane pe hidrogen în Elveţia. Încă circa 40 vor fi livrate în acest an

8 Octombrie 2020, 13:32
Denis Godorozea
Primele 7 unităţi de camioane alimentate cu hidrogen au fost livrate de Hyundai clienţilor din Elveţia. Până la sfârşitul acestui an, sud-coreenii planifică să mai aducă în Europa nu mai puţin de 43 camioane de generaţie nouă. Astfel, constructorul din Coreea de Sud a început ofensiva pe piaţa camioanelor pe Bătrânul Continent, dar vine să propună cumpărătorilor soluţii ecologice.
Pe lângă Elveţia, camioanele H2 Xcient fuel cell vor ajunge în ţări precum Austria, Germania, Norvegia şi Olanda. Ulterior modelul respectiv va fi lansat şi pe alte pieţe de primă importanţă din întreaga lume. Chiar şi aşa, coreenii se confruntă în prezent cu aceleaşi probleme, pe care le-au raportat şi alţi producători de vehicule cu pile de combustibil — costuri de producţie mult prea mari. Potrivit estimărilor, costurile de producţie vor ajunge la un nivel cu cele ale camioanelor clasice abia în 2030.

Avantajele camioanelor cu hidrogen în faţa rivalilor cu motoare clasice diesel este, fireşte, impactul ecologic, iar comparativ cu camioanele electrice oferă o autonomie mai mare şi pot fi alimentate mult mai rapid. Ei bine, lipsa unei infrastructuri similare cu cea dezvoltată pentru electromobile este un alt impediment pentru răspândirea acestui tip de propulsoare pe scară largă.
La ora actuală Hyundai cooperează cu companii elveţiene în vederea dezvoltării unei infrastructuri care să facă camioanele cu hidrogen mai competitive, dar şi lansarea unei reţele de staţii de deservire pentru camioane cu noul tip de propulsie. Primele camioane H2 Xcient au fost achiziţionate de reţeaua de supermarkete Migros din Elveţia, iar în următorii 5 ani în ţara respectivă vor fi livrate circa 1,600 camioane ecologice.
0
2,623
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!