Impact Renault mai nou vs Mercedes-Benz mai vechi. Cine a avut de suferit mai mult?

15 Octombrie 2020, 12:04
Denis Godorozea
Un accident rutier mai violent a avut loc în această dimineaţă în localitatea Peresecina, Orhei. Un Renault Megane de generaţie precedentă s-a ciocnit cu un Mercedes-Benz W202. Din fericire, în urma impactului nimeni nu avut de suferit traumatisme grave, astfel încât şoferii şi, aparent, pasagerii au refuzat spitalizarea. Dar impactul denotă cât de mult au avansat automobilele în materie de siguranţă, chiar şi cele din segmentul mai accesibil, timp de doar câţiva ani.
Probabil aţi văzut numeroase imagini cu accidente similare în mediul online, unde un automobil este ciocnit în partea posterioară şi se alege cu doar câteva zgârieturi şi poate o bară de protecţie spartă, pe când automobilul ciocnit frontal suferă o daună mai consistentă. Dar nu este şi cazul accidentului de astăzi de la Peresecina. Din câte putem vedea în imaginea de mai sus, Renault Megane a fost avariat puternic frontal, dar celula de siguranţă fiind integră, cu airbag-urile declanşate şi cei de la bord vii şi nevătămaţi.
Mai grave par a fi consecinţele suferite de Mercedes-Benz E-Class W202, ceva mai vechi, caroseria căruia a fost puternic deformată în partea posterioară, fiind deformată chiar şi celula. Deci, au fost afectaţi nu doar montanţii posteriori, dar şi cel puţin cel din mijloc din stânga. Acest lucru s-ar datora, teoretic, nu doar aliajelor mai puţin rezistente, dar şi vârstei acestei maşini, caroseria căreia ar putea fi supusă coroziunii în timp. Din fericire, se pare că Mercedes-ul nu a avut pasageri pe bancheta spate, iar astfel cei de la bord au scăpat fără traumatisme.

Sursă foto: Telegram / Ungureanu 112
0
6,205
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!