În Volvo, ca în McLaren! Viitoarele modele suedeze vor avea volan amplasat pe mijlocul planşei de bord

5 Octombrie 2020, 10:41
Denis Godorozea
Volvo a înregistrat câteva brevete în biroul pentru drepturi de autor din SUA. Acestea sugerează modificări majore pentru structura interioară a viitoarelor automobile suedeze de serie, or planşa de bord ar urma să fie transformabilă, iar volanul va putea fi poziţionat chiar pe mijlocul planşei, precum pe legendarul McLaren F1. Mai mult de atât, această concepţie este rezervată pentru viitoarele modele Volvo cu pilot 100% automat.
Deocamdată nu există prea multe informaţii despre structura interioară a viitoarelor modele Volvo, dar nici când noua concepţie va ajunge pe maşinile de serie. Totuşi, noile brevete prevăd un mecanism sofisticat care să permită mutarea volanului de pe extrema stângă pe extrema dreaptă a planşei de bord, dar va mai putea fi fixat pe partea de mijloc a planşei. Cum rămâne cu ecranul sistemului multimedia şi instrumentarul de bord cu afişaje dedicate şoferului? În rol de sistem multimedia va fi un ecran tactil ce va acoperi întreaga suprafaţă a planşei de bord, iar instrumentarul de bord digital ar urma să fie ataşat de volan.
Astfel, atât volanul cât şi pedalele nu vor avea vreo conexiune fizică cu direcţia şi sistemul de propulsie, aceasta fiind doar electronică. Cel mai probabil, concepţia va apărea doar pe viitoarele electromobile de serie, iar acestea vor mai fi echipate cu un sistem de pilot automat de nivelul V, deci 100% independent. Mai mult de atât, împreună cu volanul prin habitaclu va migra şi levierul pentru selectarea direcţiei de mers, care pare a fi asemănător cu cele ce pot fi văzute pe automobilele actuale din gama suedezilor.
0
2,096
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!