Inspirat de Pământ, dar cu decor cu sistemul solar: Rolls-Royce prezintă un Wraith exclusiv

29 Octombrie 2020, 13:57
Denis Godorozea
Ediţiile limitate exclusive au de regulă un preţ exorbitant în raport cu versiunile standard, în special dacă vorbim despre o versiune specială creată de cei de la Rolls-Royce. Dar nici măcar aceste versiuni, limitate la 10-20 exemplare, câteodată nu oferă gradul maxim de personalizare şi exclusivitate, iar pentru aceşti clienţi activează divizia Bespoke din cadrul Rolls-Royce, care a relatat despre cea mai recentă creaţie pe baza coupe-ului Wraith.
Noul Wraith Inspired By Earth a fost creat la comanda unui cumpărător din Emiratele Arabe Unite, care a fost de acord ca britanicii să-şi tachineze fanii cu câteva imagini cu maşina specială în mediul online, până aceasta va fi livrată destinatarului. După cum sugerează şi denumirea maşinii, aceasta are un decor special cu o tematică planetară, care se inspiră concomitent din meleagurile Orientului Mijlociu, dar şi din albastrul cerului şi sistemul solar.

Caroseria lui Wraith Inspired by Earth este acoperită de o nuanţă albastră Royal Blue, care reprezintă 75% din suprafaţa Pământului, acoperită de oceane. Pe capotă este reprezentată harta geografică a Orientului Mijlociu, cu malurile scăldate de Marea Roşie şi Golful Oman. Peisaj similar color este aplicat şi pe inserţia decorativă din partea dreaptă a planşei de bord.
Habitaclul abundă cu ornamente diferite, inspirate nu doar din frumuseţele Pământului, dar şi din sistemul solar. Ecranul sistemului multimedia este acoperit pe verso de o placă decorativă pe care sunt reprezentate planetele sistemului nostru solar în ordine consecutivă de la Soare, fiind respectate şi diferenţele de dimensiuni raportate la cele reale între corpurile cereşti. Curios este că pe aceeaşi aplicaţie sunt prezenţi doar doi sateliţi, ai Pământului şi Jupiterului. Sistemul solar se regăseşte şi pe plafonul stelar al maşinii, alături de luminiţele LED care să imită constelaţiile cerului nocturn.
Habitaclul este tapisat cu piele fină ce combină nuanţa nisipoasă din deşerturile Emiratelor Arabe, cu culorile albastre Cobalto Blue şi Navy, care să imită râurile şi lacurile din zonă. Partea de sus a panourilor portierelor este tapisată cu piele de culoare verde închisă, inspirată din diversitatea naturii şi organismelor vii de pe planeta noastră.
Tehnic, fireşte, Wraith Inspired by Earth nu se distinge de celelalte versiui şi este propulsat de benzinarul biturbo V12 de 6.6 litri. Amintim că acesta dezvoltă 632 CP şi 870 Nm, fiind cuplat la o cutie automată cu 8 rapoarte. Preţul Rolls-ului exclusiv nu a fost dezvăluit.
0
2,082
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!