La prima vedere e doar un Land Rover Defender clasic. Dar are un motor 6.2 V8 de Corvette sub capotă!

3 Octombrie 2020, 12:11
Ilie Toma
Land Rover Defender în generaţia şi iteraţiile sale clasice sunt legendare şi iubite în întreaga lume, dar, cu excepţia unor ediţii speciale foarte limitate, aceste offroader-e n-au pus niciodată accente pe motoare de putere uriaşă.
Însă un american şi-a dorit să facă un experiment nebunatic cu Defenderul său decapotat, transplantându-i un renumit motor american de Corvette sub capotă! Vorbim de uriaşul propulsor V8 de 6.2 litri LS3 de 430 CP! Acum imaginaţi-vă cum se simt tocmai 430 CP pe un ditamai offroader înalt, pe cadru dur!
Americanul a cuplat motorul la o cutie automată, care se cuplează de obicei la motorul LS3, iar apoi tandemul s-a conectat cu sistemul original de tracţiune integrală, fără prea mari modificări, pentru că motorul LS3 şi cutia sa sunt foarte apropiate ca dimensiuni de spaţiul disponibil pe un Defender vechi. Ce noroc!
Americanul a mai montat frâne Brembo şi suspensie pneumatică, pentru a avea gardă la sol ajustabilă!
Pentru a-i reda maşinii şi un aspect exterior mai original, ea a fost vopsită într-un albastru de lagună şi a primit şi câteva detalii noi de design. Aspectul a fost întregit de jante de offroad şi, desigur, anvelope capabile de înaintare în teren accidentat.
Schimbări s-au făcut şi la interior, pentru a înnobila habitaclul original spartan al modelului. Ba chiar s-a montat şi un nou volan cu inserţii de lemn şi noi cadrane de bord. Aşa că habitaclul final a ajuns să se diferenţieze radical de ceea ce avea iniţial acest Land Rover Defender!
Ceea ce nu spune americanul e preţul plătit pentru toate modificările. Dar ni se sugerează, totuşi, un interval — între 100,000 şi 200,00 dolari SUA.
0
2,253
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!