Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lexus a vândut un milion de automobile în Europa, dintre care aproape jumătate sunt hibride

28 Octombrie 2020 - 11:01
Denis Godorozea
Divizia europeană Lexus anunţă atingerea bornei de un milion de automobile comercializate pe Bătrânul Continent. Pentru a atinge acest rezultat, marca premium japoneză a avut nevoie de trei decenii, or primii paşi i-a început aici în 1990, cu limuzina Lexus LS 400, care a venit să se dueleze cu granzii triadei germane.
Primele rezultate nu au fost prea îmbucurătoare pentru japonezi în Europa, or în 1990 au fost comercializate doar 1,158 unităţi Lexus LS 400, pe când rivalii direcţi atingeau asemenea rezultate timp de o săptămână, sau chiar mai puţin. Cert este că în timp Lexus şi-a diversificat gama disponibilă în Europa, oferind motorizări atractive pentru clienţii de aici, iar o creştere spectaculoasă a fost înregistrată cu răspândirea motorizărilor hibride, care au atins o cotă de peste 40% din totalul vânzărilor de un milion de automobile Lexus în Europa. Astfel, japonezii şi-au dublat rezultatele vânzărilor în ultimii ani.

Cel mai solicitat model Lexus pe Bătrânul Continent a devenit, previzibil, SUV-ul RX. Din totalul de un milion de unităţi vândute, RX-ului îi aparţine peste 289 mii unităţi. Acesta este urmat de sedanul IS cu 202,000 unităţi vândute, care a pierdut, însă, din popularitate în ultimii ani şi va fi eliminat de pe pieţele de aici. Top 3 cele mai solicitate modele Lexus este încheiat de NX, un crossover relativ nou, mai compact decât RX, care doar cu prima generaţie a obţinut un rezultat de 155,000 unităţi vândute în Europa.
Aşadar, SUV-urile au devenit adevăratul motor al vânzărilor Lexus în Europa cu o cotă de 55% din totalul vânzărilor. La sporirea vânzărilor au contribuit motorizările hibride, care au obţinut o cotă de 44.8% din totalul automobilelor vândute aici şi rămâne a fi în continuă creştere.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter