Mercedes-Benz prezintă noi imagini oficiale cu electromobilele EQS, EQE Sedan şi EQE SUV

7 Octombrie 2020, 09:29
Denis Godorozea
Mercedes-Benz şi-a bucurat fanii cu o serie de imagini oficiale noi, care surprind prototipurile viitoarelor electromobile de serie cu caroseria camuflată. Chiar dacă nu avem posibilitatea să le descoperim designul, iar germanii nu oferă detalii tehnice, principalul motiv de bucurie pentru fani este confirmarea planurilor de electrificare cu specificarea concretă a modelelor ce urmează să debuteze pe parcursul următoarelor luni şi ani.
Aşadar, în noua galerie au fost surprinse 3 modele noi, ce abia aşteaptă să fie prezentate. Este vorba despre cele mai mari modele din gama electrificată EQ, nava amiral EQS, ce va fi o versiune electrică a S-Class-ului, cu design original şi siluetă de coupe cu 4 uşi. De altfel, acest tip de siluetă va fi preluat şi de viitorul EQE, deci o variantă electrică a E-Class-ului, care va avea un aspect exterior inspirat de la gama electromobilelor germane. SUV-ul, dimpotrivă, va avea o siluetă clasică, se va situa pe o treaptă mai sus de EQC.
Dar modelele din imagini vor debuta anul viitor, sau chiar în 2022. Cea mai apropiată premieră electrică în gama Mercedes-Benz este viitorul EQA, un cel mai compact SUV din gamă. Acesta va fi urmat de un alt SUV, EQB. Modelele se vor distinge prin design şi dimensiuni, dar tehnic vor fi aproape similare, având la bază platforma MFA2, concepută pentru maşini clasice cu tracţiune pe puntea faţă.
Prototipurile din imagini, deci EQE şi ambele versiuni EQS (Sedan şi SUV), vor avea la bază platforma modulară nouă MEA (Modular Electric Architecture). Aceasta permite crearea unui număr diversificat de modele, ca şi dimensiuni şi format. Primul model din gamă pe platforma MEA va fi nava amiral EQS Sedan. Germanii nu au dezvăluit informaţii noi despre acest coupe cu patru uşi, iar mai devreme au anunţat doar autonomia maşinii — 700 km cu un singur plin al bateriilor, conform standardului WLTP.
0
1,708
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!