Mercedes-Benz va renunţa complet la cutiile manuale în următorii ani

7 Octombrie 2020, 18:03
Denis Godorozea
Odată cu dezvoltarea tehnologiilor electrice, viitoarele automobile cu noi sisteme de propulsie vor fi lipsite în totalitate de cutiile manuale, or acestea oferă doar opţiunea de a alege direcţia de deplasare şi două pedale. Însă industria auto este încă departe de a renunţa complet la motoarele cu combustie internă, iar astfel rămân a fi prezente şi cutiile clasice manuale. Nu şi în cazul celor de la Mercedes-Benz, care planifică să elimine în totalitate acest tip de cutie de pe modelele sale.
Acest lucru a fost confirmat pentru jurnalişti de şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-benz, Marcus Schaeffer. De menţionat, că pe anumite pieţe, de exemplu cea din SUA, germanii nu mai oferă opţiunea cutiei manuale încă din 2015, iar pe marea majoritate a pieţelor modelele mari, precum S-Class sau GLS, sunt echipate doar cu cutie automată. Astfel, modelele compacte rămân a fi unicele în gama Mercedes-Benz cu cutii manuale, însă doar în versiunile lor incipiente.
Potrivit informaţiilor furnizate de oficialul companiei, decizia are drept scop reducerea costurilor de dezvoltare, or acest tip de cutii nici nu prea mai sunt solicitate în rândul cumpărătorilor. Nici în rândul modelelor de performanţă, precum cele AMG, unde cutia manuală ar fi un "must have" pentru purişti, dar un rudiment în raport cu cutiile automate performante, care sunt la ora actuală mult mai rapide şi eficiente.
Concomitent, cu acelaşi scop, germanii planifică să reducă considerabil numărul de platforme pentru portofoliul său de automobile. Cel mai probabil, în gamă vor rămâne doar două platforme modulare sofisticate, care să fie compatibile cu toate sistemele de propulsie existente, fie cu motoare termice, fie cu unele electrice sau cu pile de hidrogen, destinate modelelor compacte-medii şi medii-mari. O a treia platformă ar fi cea cu cadru dur a lui Gelandewagen. Pe lângă cele menţionate, germanii vor fi nevoiţi să reducă simţitor numărul propulsoarelor disponibile. Pe parcursul următorilor 10 ani germanii vor elimina circa 70% din totalul propulsoarelor cu combustie internă oferite la moment, iar cele mai vulnerabile sunt motoarele diesel.
0
2,561
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!