Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Maybach pregăteşte lansarea unui nou segment de automobile: limuzine luxoase de offroad

9 Octombrie 2020 - 17:29
Denis Godorozea
SUV-urile cuceresc tot mai mult teren pe toate pieţele auto din lume, chiar şi în segmentul maşinilor de lux, însă numeroşi sunt şi clienţii înstăriţi, care şi-ar dori să combine opulenţa unei limuzine cu capacităţile în offroad pe care le poate oferi un SUV. Astfel, cei de la Mercedes-Maybach s-au gândit să lanseze un segment nou de piaţă, special pentru aceşti cumpărători, numit SUL, sau Sport Utility Limousine.
De menţionat, că anterior diverşi constructori auto au oferit modele similare, precum ar fi Volvo S60 Cross Country sau chiar Dacia Logan Stepway. Germanii îşi doresc, însă, un asemenea model de lux, dar deocamdată nu oferă informaţii oficiale în acest sens. Dar aici ar trebui să amintim, că Maybach a şi lansat un asemenea concept anterior, numit Ultimate Luxury, care se anticipa să se transforme în noul Maybach GLS. Dar după cum am văzut ulterior, GLS-ul cu emblema Maybach are o siluetă clasică.
Astfel, Mercedes-Maybach ar putea reveni din nou cu un model absolut original în gamă, care să nu fie oferit în portofoliul Mercedes-Benz. Însă tehnic, chiar şi conceptul a fost similar cu GLS, de la care a preluat platforma şi unităţile de propulsie. Amintim că Ultimate Luxury este propulsat de 4 motoare electrice, cu o putere totală de 750 CP, alimentate de la o baterie de 80 kWh, ce promite o autonomie de până la 500 km. Astfel, versiunea de serie ar putea fi 100% electrică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter