Modificări radicale la Renault: acesta este prototipul viitorului Megane. Şi e 100% electric!

16 Octombrie 2020, 09:18
Denis Godorozea
Se pare că Renault a decis să renunţe în totalitate la ideea concurenţei cu Volkswagen Golf în segmentul compactelor din Europa, iar asta pentru că francezii au prefaţat prototipul viitoarei generaţii Megane, care va ataca pe piaţă proaspătul ID.3, fiind un electromobil. Megane va avea toate şansele să detroneze hatch-ul german, având un design mai agresiv dar şi o concepţie de cross-hatch, mult mai actuală în contextul cererii sporite pentru SUV-uri.
Ei bine, versiunea de serie a electromobilului nu va repeta chiar în totalitate prototipul MeganE eVision, dar chiar şi conceptul prezentat acum este foarte apropiat de viitoarea variantă de producţie, cel puţin în materie de design. Mai captivante sunt informaţiile despre substratul tehnic al conceptului, care va migra aproape fără modificări pe versiunea de serie a electromobilului.
Aşadar, Renault Megane de generaţie nouă va migra pe platforma CMF-EV, arhitectura modulară dezvoltată de francezi pentru viitoarele electromobile de serie. Tot pe aceasta se bazează conceptul, iar astfel caracteristicile tehnice şi dinamice sunt foarte apropiate de cele de care vor beneficia viitorii cumpărători. Electromobilul este propulsat de un motor electric, capabil să livreze 217 CP şi 300 Nm. Motorul va fi alimentat de la o baterie de 60 kWh, ce va asigura o autonomie de circa 450 km în regim de rulare mixt.
Fiind un cross-hatch, Megane de generaţie nouă va avea o gardă la sol ceva mai generoasă şi, în anumite versiuni, elemente de protecţie din plastic nevopsit. Maşina va fi mai mare decât modelul actual Megane, dar se va încadra în continuare în segmentul compactelor europene: 4,210 mm lungime, 1,800 mm lăţime, 1,505 mm înălţime şi un ampatament de 2,700 mm. Cu toate acestea, greutatea proprie va constitui 1,650 kg, deci Megane-ul electric va putea beneficia şi de o versiune de performanţă RS, precum şi hatch-ul actual.
Lansarea versiunii de serie va avea loc anul viitor. Oficialii Renault anunţă că noul model derivat din conceptul MeganE eVision va fi oferit doar în formă de electromobil, iar astfel anticipăm că acesta va substitui în totalitate modelul Megane clasic, cu motor termic. Mai mult de atât, francezii susţin că în materie de design versiunea de serie va repeta în proporţie de 95% conceptul! Din nefericire, însă, nu a fost demonstrat şi habitaclul maşinii.
0
2,043
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!