Noua Hyundai Elantra vine în Europa de Est şi Moldova, dar cu motoare vechi şi fără versiune hibridă

19 Octombrie 2020, 17:29
Denis Godorozea
Noua generaţie Hyundai Elantra a uimit publicul în primăvara acestui an cu designul său complet modificat şi metamorfozele simţite la nivelul substratului tehnic. Marea surpriză a fost că într-o asemenea formă, cu mici excepţii, maşina va fi disponibilă la nivel global, chiar şi cu diferite denumiri, iar acum Elantra de generaţie nouă vine în spaţiul CSI şi, respectiv, în Moldova. Însă aici sedanul va avea un substrat tehnic cu totul diferit în raport cu versiunile americane.
Ca şi anterior, Hyundai Elantra destinată ţărilor din spaţiul ex-sovietic vor fi produse la uzina coreenilor din regiunea Kaliningrad, enclava rusă în Europa. În următoarele săptămâni primele exemplare Elantra vor fi livrate în showroom-urile din Rusia, iar imediat după vor fi disponibile şi în Moldova. Astfel, au fost dezvăluite şi informaţiile complete despre motorizările disponibile în această regiune. Marea dezamăgire este că aici nu va fi oferită motorizarea nouă hibridă, pe care coreenii mizează în America de Nord şi alte ţări. Din simplu motiv că nu există cerere suficientă, de altfel.
Aşadar, versiunile de bază Elantra vor avea sub capotă benzinarele vechi, aspirate natural, de 1.6 litri, cu 128 CP şi 155 Nm la activ, moştenite direct de la generaţia precedentă. Acest motor se cuplează standard la o cutie manuală cu 6 trepte, sau la una automată clasică, tot cu 6 trepte. Pentru variantele de top este prevăzut benzinarul aspirat de 2.0 litri, dar nu cel vechi, ci unul mai proaspăt, din seria Smartstream, ce livrează 150 CP şi 191 Nm. Acesta poate veni în tandem cu aceleaşi tipuri de transmisie şi tracţiune doar pe puntea faţă.
Cel mai probabil, din acest motiv Elantra destinată acestor pieţe vor avea o listă mai redusă de sisteme de siguranţă activă, deşi în lista opţionalelor pentru piaţa rusească este prevăzut un cruise-control adaptiv cu asistent de rulare în ambuteiaje.
0
6,814
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!