Noul automobil din garajul Papei Francisc: Toyota Mirai Fuel Cell

12 Octombrie 2020, 14:36
Denis Godorozea
Papa Francisc are un nou automobil în garajul său — de această dată Suveranul Pontif a primit în dar un exemplar special Toyota Mirai, electromobil cu pile de hidrogen creat la comanda Bisericii Catolice din Japonia. Maşina a fost livrată la Vatican, la ceremonie fiind prezent şi înalţii reprezentanţi Toyota Motor Europe.
Papamobilul a fost creat pe baza actualei, sau mai bine zis precedentei generaţii Mirai, care în viitorul apropiat va ceda locul celei de-a doua generaţie, care a simţit modificări stilistice şi tehnice majore. Electromobilul cu pile de hidrogen a beneficiat de modificări consistente pentru a ajunge în garajul Papei, având în lungime 5.1 metri şi 2.7 metri în înălţime. La posterior maşina include un compartiment special pentru transportarea Sanctităţii Sale, realizat din sticlă, astfel încât papa să poată circula la bord în picioare.
Amintim că printre cele mai recente automobile speciale ajunse în garajul de la Vatican se enumeră o Dacia Duster, dar şi un Lamborghini Huracan. Supercar-ul italian, însă, a fost imediat vândut în scopuri caritabile, or Papa Francisc nu are preferinţe speciale pentru automobile, ci preferă modele mai modeste. Pe de altă parte, Toyota Mirai este un automobil simplist şi ecologic, fiind primul model cu celule de hidrogen din garajul Vaticanului.
0
1,021
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!