Parcarea specială din Chişinău a început a funcţiona în regim de 24 de ore şi pentru eliberarea automobilelor

1 Octombrie 2020, 12:32
Ilie Toma
Acum câteva zile, când a fost anunţat programul de lucru al noii parcări speciale de lângă Chişinău, unde sunt evacuate automobile de parcate neregulamentar din capitală, a devenit cunoscut un paradox: maşinile puteau fi duse la parcare 24/24 ore, dar puteau fi eliberate de acolo doar de luni până vineri în intervalul orelor 8:00-17:00. În urma nemulţumirilor uriaşe exprimate în comentariile publice online, l-am contactat pe Şeful Direcţiei Juridice a IGP, Viorel Cernăuţeanu, pentru a cere explicaţii despre acest program de lucru diferit la recepţionare şi eliberare.
Dlui ne-a comunicat că iniţial asta a fost solicitarea menţionată în caietul de sarcini al licitaţiei, considerându-se că anume un asemenea program ar fi potrivit. Însă, după primele zile de activitate, luându-se în consideraţie doleanţele publice, IGP a solicitat gestionarului parcării, iar acesta a fost de acord, să-şi modifice programul de lucru astfel încât şi recepţionarea, şi eliberarea vehiculelor să poată avea loc 24 ore din 24, inclusiv zilele de week-end.

Cu alte cuvinte, de astăzi se poate spune că parcarea activează în regim non stop, iar cetăţenii pot merge să-şi ia automobilul de pe teritoriul parcării la orice oră, în orice zi, nefiind obligaţi să aştepte următoarea zi de muncă. Cel mai mare paradox îl estimam anterior în cazul în care o maşină avea să fie transportată într-o zi de vineri seara, proprietarul trebuind astfel să aştepte până luni dimineaţa pentru a-şi putea retrage automobilul.
Noul program de lucru de 24 ore din 24 nu va fi unul temporar, ci permanent, întrucât a fost fixat printr-o modificare adiţională a contractului încheiat între IGP şi gestionarul parcării cu plată. IGP a mai solicitat de la cetăţeni ca, dacă va exista vreun caz în care se va refuza eliberarea automobilelor noaptea sau în week-end, să se anunţe poliţia.
0
4,530
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!