Pe ultimul drum, cu Lada: ruşii au pregătit o versiune nouă Granta Prima pentru servicii funerare

23 Octombrie 2020, 12:21
Denis Godorozea
În cadrul expoziţiei specializate de la Moscova a fost prezentată o nouă versiune Lada Granta, dedicată serviciilor funerare. Cea mai accesibilă maşină din portofoliul constructorului rusesc a fost echipată cu un compartiment dedicat pentru transportarea răposatului şi apropiaţilor. Denumirea maşinii este, însă, ciudată, or această nouă Granta a fost denumită "Prima".
Versiunea specială a fost pregătită de compania Samotlor-NN. În urma modificărilor maşina ajunge să măsoare 5.15 metri în lungime, oferind un compartiment de 6.6 m3 la posterior, unde este adăpostit răposatul, dar mai sunt prevăzute încă 2-3 locuri pentru cei apropiaţi. La interior este prevăzut un sistem de iluminare, climatizare automatizată şi fixatoare pentru sicriu, dar şi o trusă medicală.
Inginerii au modificat şi substratul tehnic al maşinii, suspensia posterioară fiind înlocuită cu una nouă pneumatică, pentru a face faţă dimensiunilor şi greutăţii modificate, dar şi pentru a asigura transportarea confortabilă a celor de la bord. Sub capotă s-a situat un motor clasic AvtoVAZ, unitatea de 1.6 litri cu 87 CP la activ, ce se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte.
0
2,501
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!