Pericol de incendiu! Hyundai recheamă în service 25,000 electromobile Kona

8 Octombrie 2020, 19:16
Denis Godorozea
Hyundai a depistat un defect deosebit de grav la electromobilele Kona — SUV-urile compacte pot lua foc din cauza unui scurt circuit. Constructorul sud-coreean a dispus rechemarea imediată în service a peste 25,000 unităţi pentru a înlătura problema. Până acum, însă, în diverse ţări ale lumii mai multe exemplare Kona Electric au fost incendiate din cauza problemei depistate.
Potrivit informaţiilor furnizate de Hyundai, problema constă într-un defect de uzină la bateriile livrate de LG Chem pentru Kona Electric. Cu aceste baterii între anii 2017-2020 au fost echipate peste 25,000 electromobile Kona şi toate ele urmează acum să ajungă la service pentru o verificare şi soluţionarea problemei, bineînţeles, din contul constructorului.
Până în prezent în toată lumea au fost înregistrate nu mai puţin de 13 incendii cu Hyundai Kona, iar acum constructorul bănuieşte că cauza ar fi ascunsă la nivelul bateriilor. LG Chem nu a venit încă cu o reacţie în acest sens. În cadrul campaniei de recall Hyundai va înlocui bateria electromobilelor şi va instala un soft actualizat.
0
3,228
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!