Peugeot va reabilita sportiva legendară 205 GTi! Francezii îşi pregătesc o surpriză pentru aniversarea de 210 ani

19 Octombrie 2020, 16:19
Denis Godorozea
Compania Peugeot marchează în acest an aniversarea de 210 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, oficialii companiei franceze şi-au propus să pregătească o surpriză mai specială, şi anume un exemplar al hot-hatch-ului legendar 205 GTi, model ce i-a adus faimă la sfârşitul secolului trecut.
Un constructor de automobile din Franţa are 210 ani, vă întrebaţi? Ei bine, nu e nici o eroare aici. Compania a fost fondată de familia Peugeot din 1810, pe cale oficială, fiind specializată pe producţia instrumentelor casnice, printre care răşniţe pentru condimente de masă, vestite pentru fiabilitatea lor unică în toată Europa. Abia spre sfîrşitul secolului XIX Peugeot s-a lansat în industria auto, datorită lui Armand Peugeot, unul dintre pionerii industriei în Franţa. Dar ca şi companie, Peugeot îşi are începutul în secolul XIX, acum 210 ani.
Pentru a marca acest eveniment notoriu, cei de la Peugeot şi-au propus să se alinte pe ei înşişi cu un cadou mai special, apreciat în special în rândul fanilor companiei. Francezii vor reabilita la starea originală un hot-hatch 250 GTi, produs între anii 1983 şi 1992. Protagonistul istoriei a şi fost identificat, achiziţionat şi transportat la atelierul specializat din cadrul companiei, unde au şi început lucrările, dar fără prea multe detalii oferite publicului.
Din ceea ce putem vedea în imagini, caroseria maşinii şi-a păstrat forma şi nu pare să fi fost accidentată grav cândva. Chiar şi aşa, nu lipsesc micile defecte şi corozia. În proces specialiştii planifică să reabiliteze habitaclul şi întreg substratul tehnic, demontat între timp de pe caroserie, pentru ca într-un final maşina să arate ca nouă.
După finalizarea lucrărilor, cel mai probabil piesa asta de colecţie îşi va etala formele într-o galerie foto specială, după care îşi va urma drumul la muzeul Peugeot din Franţa.
0
2,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!