Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poate o maşină să arate aşa la 223 mii km parcurşi? Se pare că da, dacă e un Mercedes şi a fost exploatat în Elveţia

6 Octombrie 2020 - 16:48
Ilie Toma
Ne vin multe maşini curioase la redacţie în ultima vreme, de când publicăm mai multe asemenea articole şi de când comunitatea noastră a crescut mai mult şi e mai interesantă de ele. Şi credeţi-ne, alegem doar ceea ce e cu adevărat deosebit şi interesant. Iar pe acest Mercedes-Benz, când l-am văzut, ne-am zis, „oh, se pare că aici o vorba de o maşină conservată nouă până azi şi scoasă la vânzare acum”.
Dar nu! Maşina asta n-a stat pe loc prin vreun garaj, ca să-şi conserveze cifra de pe odometru. A fost savurată şi exploatată, doar că a fost totodată şi iubită, şi păstrată. Pe cât de simplu sună, pe atât de multă atenţie cere în timp treaba asta. Să mergi doar la un service oficial, să schimbi doar piese de schimb originale, să faci totul ca la carte, iar totul ca la carte costă inevitabil mai scump.
Dar elveţianul care a deţinut-o a făcut-o. Şi tocmai de asta astăzi ne uităm împreună la acest Mercedes-Benz C-Class C180 din generaţia W202 şi nu ne vine a crede ochilor? Cum poate o maşină să aibă 223,000 km parcurşi pe odometru şi să arate ca una absolut nouă, care abia a ieşit din showroom? Să fie atât de calitativ construite aceste Mercedes-uri? Să fi fost atât de minuţios exploatat acest exemplar? Să fie drumurile în Elveţia atât de bune încât maşinile nici nu se mai uzează odată cu trecerea timpului? Unde e secretul?
Da, maşina asta a fost fabricată în anul 1996,, în timpurile când omenirea se uita cu supsans la Dosarele X şi se gândea că în anul 2000 se vor termina şi calendarele, şi calculatoare, şi întreaga planetă. Necătând la asta, germanii construiau maşini pentru o veşnicie înainte.
E un C180 iar asta înseamnă că sub capotă e un motor pe benzină, de 1.8 litri, care livra pe atunci 122 CP. Motorul e cuplat la o cutie de viteze automată, iar cuplul e trimis punţii spate.
Maşina a fost cumpărată iniţial de un elveţian din Geneva, având câteva opţiuni destul de rare la acea vreme, printre care şi un CD-changer cu 6 CD-uri, care funcţionează şi azi. Şi aerul condiţionat funcţinează la fel de bine, beneficiind şi de o deservire tehnică proaspătă de curând.
În anul 2007 maşina a fost vândută unui al doilea pasionat de Mercedes-Benz din Zurich, care a continuat să o exploateze în aceeaşi manieră desăvârşită. Şi abia în 2013 a fost cumpărată de actualul german din Frankfurt, un pasionat poate şi mai entuziasmat al mărcii.
Culoarea exterioară albastră a maşinii mai păstrează textura originală specifică a celor de la Mercedes-Benz, iar autenticitatea ei e fortificată de câteva mici urme punctate pe capotă, semn că totuşi vremea a mai lăsat mici amprente pe ea. În rest, toate detaliile — cauciucurile, elementele cromate, jantele — par ale unei maşini care a stat conservată undeva într-un muzeu sau într-un garaj de colecţionar.
Acelaşi lucru se poate spune şi despre interiorul acestui Mercedes. Executat într-o nuanţă de bej şi tapisat cu velur, starea lui e pur şi simplu impecabilă.
Da, dacă am sta foarte atent să analizăm şi aici am descoperi foarte mici urme ale timpului, dar, dacă e să ne gândim la parcursul onorabil al maşinii, tot parcă nu ne vine a crede cum se poate să se păstreze atât de bine un habitaclu bej, despre care lumea spune că e, de obicei, şi mai pretenţios ca altele!
Şi acum haideţi să vă marcăm ziua de azi cu cea mai impresionantă informaţie. Probabil vă veţi gândi la asta cam toată ziua din acest moment, când veţi lua cina, când veţi sta într-un moment de linişte. Pentru că nu veţi mai avea linişte. Şi ştiţi de ce? Din cauza preţului cu care acest superb Mercedes-Benz e scos la vânzare!
Aproape că l-am ţine secret. Dar noi suntem deschişi cu voi întotdeauna. Costă doar 2,600 euro! Gata, n-o să vă mai puteţi scoate din cap asta. Nici unul din noi nu va putea. Poate doar unul dintre noi, cei care am aflat asta, va ajunge s-o cumpere şi să se facă proprietar de maşină care în 4 ani va putea fi numită oficial drept clasică! Doar că-n 4 ani ea nu va mai costa 2,600 euro şi voi ştiţi asta!

E pur şi simplu incredibilă maşina asta, starea ei, preţul ei, istoria ei — totul!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter