Porsche prezintă cel mai puternic plug-in hybrid din gamă: Panamera Turbo S E-Hybrid

20 Octombrie 2020, 15:29
Denis Godorozea
Porsche completează gama actualizată a coupe-ului şi break-ului Panamera cu versiuni noi. Acum câteva săptămâni modelul de generaţie actuală a marcat un facelift de mijloc de carieră, iar acum constructorul din Stuttgart dezvăluie informaţiile despre o nouă motorizare de tip plug-in hybrid de top, denumită Panamera Turbo S E-Hybrid.
Aşadar, germanii nu au renunţat la ideea combinării benzinarului biturbo V8 de 4.0 litri cu un motor electric. Motorul termic livrează 571 CP, pe când cel electric este capabil de 136 CP. În tandem sistemul oferă 700 CP. Totodată, maşina mai are la bază baterii de 17.9 kWh, ce-i promit o autonomie de circa 50 km în regim 100% electric.
În noua ipostază PHEV-ul de top poate accelera până la 100 km/h în doar 3.2 secunde, sau cu 0.2 secunde mai rapid decât era capabilă versiunea hibridă de top precedentă. Viteza maximă este limitată la 315 km/h, iar varianta Turbo S E-Hybrid urmează să fie disponibilă pentru ambele tipuri de caroserie, coupe cu 4 uşi şi shooting brake stilat cu 5 uşi.
Varianta asta hibridă de top are şi un preţ piperat, de altfel, de circa 190 mii euro în Europa. În schimb, posesorii acestor maşini vor beneficia standard de celelalte componente de performanţă din portofoliul constructorului din Stuttgart, printre care puntea spate viratoare, suspensia adaptivă, sistemul de frânare cu discuri carbon ceramice şi sistem de stabilizare anti-ruliu. Fireşte, această versiune de top are şi un nivel generos de echipare la interior, cu tapiserie din piele şi Alcantara şi întreg pachetul de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer.
0
1,252
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!