Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: FIAT Tipo facelift. Italienii lansează o nouă versiune pregătită de offroad

27 Octombrie 2020 - 12:01
Denis Godorozea
Deşi nu se face prea văzut în ţara noastră, FIAT Tipo este unul dintre cele mai solicitate modele pe piaţa europeană din gama constructorului italian. Din momentul lansării sale în 2015, actuala generaţie Tipo a fost comercializată într-un număr total de peste 600,000 unităţi, iar acum italienii au pregătit un facelift consistent de mijloc de carieră, care lansează în familia Tipo un model nou, care pretinde a fi un crossover urban.
Dacă până acum Tipo a fost oferit în 3 variante de caroserie, respectiv sedan, hatchback şi break, acum italienii se lansează în cel mai crescător segment, de cross-hatch-uri, poziţionate pe piaţă drept SUV-uri urbane, dar care reprezintă, în esenţă, un hatchback cu decor special şi gardă la sol uşor mărită.
Acest facelift i-a adus gamei Tipo o fascie frontală nouă, cu limbaj stilistic familiar modelelor actuale. Toate versiunile Tipo dispun de faruri de tip LED cu lumini de zi integrate, un calandru restilizat şi o bară de protecţie nouă. Posteriorul nu a suferit modificări esenţiale cu excepţia, probabil, structurii interioare a blocurilor optice. Sunt disponibile şi câteva seturi de jante din aliaj noi.
Structura planşei de bord a rămas neschimbată, dar aici Tipo poate oferi un nou cadran de bord cu indicatoare analogice pe părţile extreme şi un ecran al computerului de bord poziţionat central cu diagonală de 7 inch. Sistemul multimedia cu ecran tactil oferă conectivităţi Apple CarPlay şi Android Auto. Opţional cumpărătorii vor putea opta pentru un sistem multimedia de top UConnect 5 cu ecran de 10.25 inch. Fireşte, în cadrul modernizării italienii au echipat compactele cu setul minim obligatoriu de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer.
Noua versiune FIAT Tipo Cross, conform reţetelor clasice, are la bază caroseria de tip hatchback, disponibilă şi până acum. De aceasta se distinge prin fixatoarele pentru bagaj adiţional pe plafon, specifice, de regulă, break-urilor şi SUV-urilor. Partea inferioară a caroseriei a fost ornamentată cu plastic nevopsit de protecţie, iar garda la sol a fost mărită cu 40 mm. Surplusul a fost obţinut datorită suspensiei cu componente revizuite şi anvelopelor mai mari. Bineînţeles, Tipo Cross poate avea doar tracţiune pe puntea faţă.
Gama motorizărilor, previzibil, a fost modificată aproape în totalitate. Unităţile de 1.4 litri, cea aspirată natural cu 95 CP şi unitatea turbo T-Jet cu 120 CP, au fost eliminate din ofertă. Locul benzinarelor a fost preluat de noua unitate turbo 1.0 GSE din seria FireFly, ce dezvoltă 100 CP şi 190 Nm. Unităţile turbodiesel Multijet au fost modernizate. Varianta incipientă de 1.2 litri dezvoltă 95 CP, iar unitatea de top de 1.6 litri oferă acum 130 CP (+10 CP). Oferte electrificate nu sunt prezente în gama actualizată, nici măcar unităţi micro-hibride.

FIAT a dat startul comenzilor preliminare pentru familia actualizată Tipo. Preţurile în Europa pornesc de la 13,900 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter