Premieră: KIA Stonic GT Line. SUV-ul compact care a vrut să devină un hot-hatch, dar nu a reuşit

8 Octombrie 2020, 12:27
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai compacte SUV-uri din gama KIA primeşte o nouă interpretare de top GT Line, astfel coreenii au încercat să-i ofere lui Stonic o aparenţă mai expresivă şi agresivă, dar aşa cum adesea se întâmplă în industria auto şi în special în acest segment, constructorul nu a pregătit nici strop de modificări tehnice care să corespundă cumva noului aspect stilistic.
Lansarea noii versiuni vine cu câteva luni mai târziu după facelift-ul de mijloc de carieră. Actualizările de atunci au adus în portofoliul Stonic o motorizare nouă de tip mild-hybrid, cu generator-starter de 48 V — interpretarea respectivă este prevăzută şi pentru Stonic GT Line. Amintim că motorul oferă la activ doar 125 CP, iar versiunea simplificată, ce include acelaşi benzinar turbo de 1.0 litri cu 3 cilindri, livrează doar 100 CP, care nu este asistat de un generator-starter. Cumpărătorii vor putea alege dintre o cutie manuală cu 6 trepte, o cutie robotizată cu 7 trepte, şi noul iMT, cutie manuală cu levier clasic, dar fără pedala ambreiajului.
Aşadar, modificările esenţiale pe care le aduce GT Line ţin de exteriorul maşinii. Coreenii oferă posibilitatea de a opta pentru o caroserie bicoloră, cu plafon contrastand de culoare galbenă în acest caz şi multiple accente de decor exterior integrate în bara de protecţie faţă şi pe partea de sus a hayon-ului. Totodată, GT-ul a ochit elemente exterioare de la SUV-urile mai mari, precum elemente de protecţie din plastic negru şi gri. Designerii au ţinut să modifice şi proiectoarele frontale de ceaţă, iar aspectul este completat de jantele din aliaj de 17 inch, cu design original.
Modificările interioare se limitează la ornamente noi pentru tapiseria textilă şi un volan sport. În schimb, fiind vorba de o versiune de top, Stonic GT Line este mai bine dotat decât versiunile incipiente. SUV-ul are standard un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch cu multiple posibilităţi de conectare, inclusiv Apple CarPlay şi Android Auto. Tot standard este prevăzut un pachet de siguranţă activă, cu sistem de frânare automatizată, dar şi asistenţă pentru şofer, ce include şi o cameră de marşarier.
Vânzările Stonic GT Line au demarat în Europa, iar preţurile sunt surprinzător de mari, ţinând cont de modificările aplicate. De exemplu, în Marea Britanie noua versiune porneşte de la 20,750 lire sterline.
0
2,208
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!